Notícia

Montblanc acull un concert d'orgue i tenora

El concert proposa una unió que proposa noves sonoritats a la sardana

Sardanes
Orgue de l'Església de Santa Maria de Montblanc
Orgue de l'Església de Santa Maria de Montblanc

Cada cop més són les propostes que apropen la sonoritat de la tenora a altres latituds. La tenora, l'essència de la qual que ens trasllada a l'instant a la sonoritat de les sardanes, s'ha treballat amb amb d'altres instruments i fins i tot conjunts musicals. La proposta del dissabte 1 de setembre, a les 21h, a l'Església de Santa Maria de Montblanc (un entorn únic) proposa unir l'instrument a un altre, que com la tenora, també té capacitat de teletransportar-nos, en aquest cas a la música sacra, es tracta de l'orgue.

El concert, que tindrà un cost de 5 € s'emmarca dins dels actes de Montblanc com a capital de la sarda, comptarà amb l'organista Mercè Sanchís, de l'escolania de Montserrat, que formarà un tàndem amb la tenora de Jordi Figaró, professor de l'ESMUC,  que en alguns moments sovintejarà amb el flabiol.

 

Una proposta consolidada

La unió de Sanchís i Figaró presenta arranjaments de sardanes i ja sha pogut gaudir en espais com la parròquia de Sant Feliu de Sabadell. És tota una demostració tant de la vitalitat de la música d'orgue, com de la mal·leabilitat de les sardanes.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article