Notícia

Gastronomia, vi i compromís amb la llibertat a l’Essències de Montblanc

El festival presenta noms com Andrea Motis, Dr. Calypso o Pablo Hasél

Festivals
El raper Pablo Hasél en una imatge d'un videoclip.
El raper Pablo Hasél en una imatge d'un videoclip.

Tot a punt per a la tercera edició del Festival Esssències de Montblanc, que tindrà lloc el cap de setmana del 25 i 26 d’agost. El certamen de la capital de la Conca de Barberà combina enguany la música, l’activisme i el compromís social. Noms com Andrea Motis, La Vella Dixieland, Dr. Calypso, en la seva gira comiat dels escenaris, i el raper Pablo Hasél o Yacine Belahcene seran al cartell del festival, com a referents en la música reivindicativa i per la defensa de la llibertat d'expressió.

La participació del raper lleidetà Pablo Hasél es dóna en un moment en què la qüestió de la llibertat ha esdevingut, malauradament, el principal eix polític de Catalunya, amb presos polítics i exiliats, però també a l’Estat, on la llibertat d’expressió és perseguida de forma obsessiva. Hasél, com el raper mallorquí Valtonyc, exiliat a Bèlgica, són perseguit per la justícia espanyola per la lletra de les seves cançons contra la monarquia espanyola. 

El projecte del festival Essències va néixer l’any 2016 de la mà de l'Associació Cultural Essències i l'Ajuntament de Montblanc, si bé inicialment tenia el jazz com a fil conductor. La iniciativa comptava amb totes les variants i fusions del jazz, a més d'artistes internacionals i nacionals de primer nivell, tot plegat, combinat amb degustacions de vins i caves i una oferta gastronòmica de qualitat.


Enguany, l'Essències proposa un maridatge diferent per a cada nit. La primera proposta combina propostes de jazz de Catalunya amb una Mostra de vins DO Conca de Barberà.
La nit de diumenge, en una edició més reivindicativa que mai, combina el mestissatge, el reggae i l’ska amb la Mostra de Cervesa Artesana. Una altra part atractiva del festival és la de la gastronomia: S'organitzen masterclass de la mà dels millors sommeliers i enòlegs de la zona, combinats amb una àmplia oferta gastronòmica d'alta qualitat amb menús exclusius preparats amb articles ecològics i de proximitat.

Consulteu el programa del festival, fent clic aquí.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article