Notícia

La festa Major de Sants prepara un cap de setmana ple de cultura popular

Les festes de Sants acabaran diumenge 26 d'agost

Festes i festivals
Entrada del carrer Galileu guanyador del concurs de carrers i places guarnides de Sants.
Entrada del carrer Galileu guanyador del concurs de carrers i places guarnides de Sants.

Enguany per calendari han coincidit els finals de tres festes Les de Sant Roc del barri de la Plaça Nova, les de Gràcia, amb l'inici de la Festa Major de Sants, també conegudes com les Festes de Sants. No hi ha dubte que l'oferta festiva ha estat variada i per a tots els gustos.

Un cop ja se saben els carrers guarnits guanyadors de Sants: primer premi per al carrer Galileu per convertir el carrer en un Freak Show una mena de circ dels horrors amb dones amb dos caps, pallassos endimoniats entre d'altres, i, amb només un puny menys, el segon premi pel carrer Sagunt, convertit en un Bosc encantat amb historietes, que ha guanyat el premi especial al sostre i el guardó especial pel detall artístic, la Festa de Sants té en el seu calendari moltes activitats.

Si ens centrem en la cultura popular, el dissabte 25 d'agost els castellers de Sants celebraran la seva diada castellera a les 18h i el tradicional pilar caminant, a la Plaça Bonet i Muixí. Posteriorment, a les 21:30h es durà a terme el correfoc per a adults amb les colles Diables de Sants, Guspires de Sants i Ball de Diables maleïts de Salou. Podeu veure el programa complet, en la web de la Festa Major.

Cal destacar que a més de la programació de cada carrer i de l'encant que té perdre's pels 14 carrers i places guarnides, les Festes de Sants compten amb la seva festa alternativa, que ha popularitzat activitats com el tradicional concurs de paelles i arrossos (dissabte 25 al parc de l'Espanya Industrial). Podeu consultar el programa d'actes de la festa alternativa, fent clic aquí.

 

Priomusical i més

Si bé el piromusical, del diumenge 26 d'agost marca el final dels actes de Festa Major, encara dins del marc de la festa Major el dissabte 1 de setembre (18.30h) la Banda Municipal de Barcelona oferirà al Parc de l'Espanya Industrial un concert de Festa Major, i l'endemà de 9h a 10h del matí la 9a Cursa Popular de Festa Major, acompanyada de les diverses curses ciclistes, que tindran lloc de 10.30h a 14h (depenent la categoria). Les inscripcions per la cursa popular es poden realitzar fins al mateix 1 de setembre al carrer i a la web de l'entitat organitzadora (Unió Esportiva de Sants). Pel que fa a les curses de ciclistes els participants han d'estar federats a la Federació Catalana de Ciclisme.

Per acabar els actes dins del marc de la Festa Major, el dijous 20 de setembre es realitzarà l'acte de lliurament dels Premis Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, una iniciativa impulsada per la Federació de la Festa Major de Sants, entre d'altres com ara la Societat Coral la Floresta o el Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs la Bordeta.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article