Notícia

Vilafranca es prepara per a cinc dies de festa grossa

La vila es prepara per a la seva Festa Major del 29 d'agost al 2 de setembre.

Festes i festivals
El concert de Dr Calypso serà una bona oportunitat de gaudir-los en la seva gira de comiat dels escenaris.
El concert de Dr Calypso serà una bona oportunitat de gaudir-los en la seva gira de comiat dels escenaris.

Declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional, la Festa Major de Vilafranca del Penedès s’ha convertit en un referent a tot el país, amb una estructura similar des del segle XVII i amb els carrers de la ciutat com a escenari principal entre el 29 d’agost i el 2 de setembre, amb la diada de Sant Fèlix, el 30 d’agost, com a punt àlgid de la festa. Entremesos, balls folklòrics, espectacles musicals i foc es combinen amb cercaviles i processons, i com no podia ser d’una altra manera, amb un pes important dels castellers. Pel que fa als concerts, entre els grups convidats d’enguany hi ha Dr.Calypso, que enguany s'acomiaden dels escenaris, els Catarres, la Fundación Tony Manero, Joan Dausà, Ebri Knight, La Casa Azul o Doctor Prats.

L'acte que dóna el toc oficial d'inici és la Tronada, que es fa a la Rambla de Sant Francesc, el dia 29 d'agost a les 12 del migdia. A continuació surt la primera cercavila, exhibició de la vintena de grups folklòrics que, entre balls populars, castellers i banda forastera, surten ben arrenglerats i encara amb la roba neta per tal de demostrar a la població que la festa ha començat. Actualment, es manté l'estructura de la Festa Major organitzada per cinc persones que designa l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, els Administradors, que s'encarreguen de buscar els recursos econòmics, a banda de l'aportació estable del consistori, per tal de sufragar la festa. Durant dos dies els administradors, acompanyats de col·laboradors i tartranes, passen per totes les cases de la vila per vendre el programa de la festa, juntament amb l'estampa del sant i un regal.

La jornada amb més projecció és la Diada de Sant Fèlix, perquè té lloc una jornada castellera de prestigi. La plaça de la Vila és coneguda arreu com la plaça més castellera, en reconeixement a les grans construccions que, durant dos segles, han aixecat de forma pràcticament ininterrompuda les colles punteres del món casteller. El 30 d’agost es pot viure la tradicional mostra de castells, torres i pilars de la mà de les millors colles del panorama casteller, amb l'objectiu d'oferir el programa més competitiu, atorgant a la jornada un alt prestigi en el món casteller.

Emmarcat en la Festa Major, hi haurà la segona edició del Festival Gloriós de música de proximitat, que se celebrarà del 28 al 31 d’agost. Enguany el festival estrena escenari, el claustre dels Trinitaris, que ha estat remodelat recentment després d’anys d’estar tancat. El festival comptarà com a cap de cartell amb Las Migas, Pau Alabajos i la Folie, a banda d’altres grups i DJs.

Consulteu el programa de festes, fent clic aquí.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article