Notícia

Nodrida presència de catifaires catalans a la Flower Carpet de Brussel·les

Catifaires
Els vitralls laterals de la Sagrada Família ha estat el monument escollit per a participar en l'exhibició de Monuments de la UNESCO. Les catifes estan inserides en els arcs de la façana neogòtica de la Casa del Rei (Place Grande)
Els vitralls laterals de la Sagrada Família ha estat el monument escollit per a participar en l'exhibició de Monuments de la UNESCO. Les catifes estan inserides en els arcs de la façana neogòtica de la Casa del Rei (Place Grande)

Es tracta d’un dels grans esdeveniments mundials pels amants de l’art efímer. Entre el 16 i el 18 d’agost se celebrarà la Flower Carpet 2018 de Brussel·les, celebrada bianualment des de 1971 a la capital belga. Una cita que mai deixa indiferents als visitants, però que enguany també serà molt especial pels organitzadors i els participants que s’hi citaran. No debades, la 21a edició es convertirà en un homenatge a la Grand Place, centre neuràlgic on es realitzaran les catifes, reconegut fa 20 anys com a monument del Patrimoni Cultural de la Humanitat per a la UNESCO.

La Brussels Flower Carpet association, entitat organitzadora de la trobada, ha convidat la Comissió Gestora Internacional d’Art Efímer per a celebrar aquesta efemèride. La meitat dels 120 catifaires voluntaris que participaran en l'organització de les jornades seran internacionals, concretament provinents d'Europa, Amèrica i Àsia. I entre aquests, apunta Vicenta Pallarès la presidenta de la Federació Catalana d'Entitats Catifaires i de la Comissió Gestora, hi haurà una nodrida representació catalana, gràcies a la presència de 23 persones de cinc entitats catifaires: Associació de Catifaires d’Arbúcies, l’Associació d’Estores de Raval de Blanes, l’Acció Cívica Calderina, l’Associació Cultural Corpus La Garriga i Foment de Sitges.

La catalana serà una de les delegacions internacionals que participaran de la Mostra Internacional de Monuments UNESCO. Cadascuna d’elles recrearà amb flors un Monument declarat com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. El conjunt de catifes es confeccionaran durant el matí del divendres 17 d’agost i es podran visitar gratuïtament fins al diumenge 19. Amb aquesta iniciativa, la Comissió Gestora Internacional d’Art Efímer desitja visualitzar l’art efímer en ple procés de presentació de la candidatura per a formar part de la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.

 

Mèxic, leitmotiv del Flower Carpet

El leitmotiv de la Flower Carpet 2018 serà la cultura mexicana, i més concretament, la ciutat de Guanuajuato, coneguda mundialment pel col·lectiu catifaire. Ana Rosa Aguilar és la dissenyadora de la catifa central que conquerirà la Grand Place en l’acte inaugural. L’obra requerirà l’ajuda de 120 voluntaris, que hauran de col·locar gairebé un milió de flors en menys de quatre hores. La imatge desitja reflectir la gran biodiversitat de l’estat de Guanajuato, on estan registrades més de 1.100 espècies d’aus i 24.000 espècies de plantes

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article