Notícia

La Fonoteca de Música Tradicional ressuscita els grallers del segle XIX

Música tradicional
La Fonoteca de Música Tradicional ressuscita els grallers del segle XIX
La Fonoteca de Música Tradicional ressuscita els grallers del segle XIX

Creada el 1990, la Fonoteca de Música Tradicional Catalana ha recollit i catalogat gairebé 700 peces de música popular catalana. Part d’aquest repertori ha estat enregistrat en els setze àlbums publicats fins ara per la Departament de Cultura.

El disc Simfonies i fantasies per a gralla s’ha afegit recentment a aquesta col·lecció. La presentació del compacte, divendres 24 d’agost (19:00h) a la seu dels Castellers de Vilafranca (Carrer General Prim, 11), comptarà amb la presència de la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural Maria Àngels Blasco, i Xavier Bayer, coordinador del projecte discogràfic conjuntament amb Albert Soler i Dani Carbonell. En acabar la presentació, s’interpretarà una petita mostra de les peces enregistrades.

Bona part del repertori del disc prové de l’estudi Els Bastarons. La colla de grallers i el seu repertori” (1994-1995), que analitzava les peces interpretades per aquesta formació de grallers de Vila-rodona (la més antiga de la qual es coneix documentació) durant el darrer quart del segle XIX.

Dins la mateixa col·lecció, prèviament ja s’havia publicat Música per a gralla d’autors vuitcentistes, que inclou peces d’una gran varietat de gèneres musicals (pasdobles, masurques, sardanes, vals, marxes, foxtrot) i Grallers de Vilafranca, Colla de Mar (1992), com a guanyadors del 1r Concurs de Grallers convocat pel Centre de Documentació i Recerca de la Cultura Tradicional i Popular (1989).

Podeu escoltar les peces recollides per la Fonoteca de Música Tradicional Catalana en aquest enllaç

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article