Notícia

La plaça major d'Amposta acull el concert de la Lira i la Fila

Societats musicals
Imatge d'una actuació de la Fila durant una cercavila. Fotografia: Unió Filhàrmonica d'Amposta
Imatge d'una actuació de la Fila durant una cercavila. Fotografia: Unió Filhàrmonica d'Amposta

No és estrany, però tampoc és habitual que en un poble existeixin dues bandes musicals, com és el cas d'Amposta. El que ja deu ser més extraordinari que les dues bandes anualment ofereixin un concert. Dimarts 14 d'agost a les 22h la Plaça Major d'Amposta oferirà el concert de la Lira Ampostina, coneguda com la Lira, i la Unió Filharmònica  d'Amposta, pels amics, la Fila.
 
La Lira Ampostina oferirà un concert, dirigit per Octavi Ruiz i Gisbert, amb les partitures Velocity de Robert Shledon i la Simfonia número 3 (op 89) de James Barnes.
Pel que fa a la Unió Filharmònica d'Amposta oferiran un concert tribut al compositor Leonard "Lenny" Bernstein, en el marc del centenari del seu naixement, en el qual interpretaran America del musical West Side Story (1957), així com la suite simfònica On the waterfront del film La llei del silenci (1954), entre altres peces menys conegudes del compositor com ara Make our garden grow de l'opereta Candide (1944).  
 
El concert, gratuït, acollirà una bona representació de l'excel·lència musical de dues bandes centenàries, la Lira Ampostina es va fundar el 1916 i un any després la Unió Filharmònica d'Amposta. 
 
 
 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article