Notícia

Festival Trama, les músiques de Muntanya d'Europa a Bellver de Cerdanya

Música tradicional
Actuació de Manu Sabater i Blai Casals en el Festival Trama
Actuació de Manu Sabater i Blai Casals en el Festival Trama

Qui diu que els pobles del Pirineu estan aïllats i reclosos en si mateixos? Des de la seva aparició l’any 2013, el Festival Trama – Mostra de Músiques de les Muntanyes ho ve negant sistemàticament. En la sisena edició, que se celebrarà el cap de setmana del 10 al 12 d’agost a Bellver de Cerdanya, s’hi presentaran propostes de Catalunya, Occitània, el País Basc, Sardenya i els Apenins.  Una bona oportunitat per a conèixer les sonoritats tradicionals dels nostres veïns del Vell Continent en un entorn fantàstic.

El concert inaugural anirà a càrrec de Roger Mas, divendres 10 d’agost (22:00h) a la Plaça Major de Bellver. El cantautor solsoní presentarà les peces de Parnàs, el seu darrer treball discogràfic. Serà el toc d’inici d’una programació (vegeu imatge adjunta) que inclourà les actuacions de Ballaveu,  Romain Baudoin, Coetus, Tornaveus, l’Orquestrina Trama i Mikel Etxekipar & François Rossé. Enguany, la propostes coreogràfiques provindran d’Itàlia, gràcies als tallers de dansa dels apenins Lu Trainanà i els sards Ballade Bois.

Més enllà de les propostes artístiques, el Festival Trama 2018 acollirà l’exposició Peret Blanc de Beget, considerat el músic sense solfa més representatiu de Catalunya, tal com es definien els intèrprets que han après les melodies per transmissió oral i de manera autodidacte. Coproduïda pels festivals Ésdansa i Cantut, la retrospectiva és un homenatge a una de les persones que més va contribuir a l’enregistrament i preservació de la música tradicional catalana.

 

Entrama’t, aperitiu del Festival Trama

Bellver de Cerdanya vol fer partícip del festival als pobles que el rodegen. D’entre el 3 i 9 d’agost, cinc esglésies acolliran les actuacions de Panxito, Cati Plana i Pau Puig, Duetu, Enric Montsant i Jordi Paulí, i Corrandes són corrandes. Seran respectivament les de Sant Pere de Lles de Cerdanya (divendres 3), Sant Serni de Montellà (dilluns 6), Sant Esteve de Prullans (dimecres 8), Sant Esteve de Prullans (dimarts 7), Sant Serni de Prats (dimecres 8) i Sant Joan de Riu de Cerdanya (dijous 9). Aquesta darrera actuació comptarà amb la participació d’alumnes de l’Escola Folk del Pirineu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article