Notícia

El Cor Jove Nacional de Catalunya participa a l'Europa Cantat i prepara disc

Cant coral


El sisè Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC) prepara les maletes per participar dins la 20a edició de l'Europa Cantat, el festival més important en l'àmbit europeu de cant coral, que enguany se celebra del 27 de juliol 5 d'agost a Tallin, Estònia.
 
Al llarg d'aquests cinc anys la iniciativa del Moviment Coral Català i Corals Joves de Catalunya, que compta amb la complicitat de l'Associació Catalana de Professors de Cant i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, cada any s'ha renovat una formació de joves d'entre 18 i 28 anys que sempre han estat representants del bo i millor de l'extensa xarxa coral de Catalunya, que consta amb més de 1.000 cors i més de 30.000 cantaires.
 
És per això que en totes les seves edicions, per a les quals s'han realitzat exigents càstings, el Cor Jove Nacional de Catalunya esdevé un símbol del talent del país. Els joves del 6è CJNC, després de participar entre el 13 i el 15 de juliol dins del 42è Congrés Internacional de Pueri Cantores, que els ha dut a actuar dins la Basílica de Santa Maria de Montserrat i la Sagrada Família de Barcelona, es preparen per actuar en emplaçaments tan destacats de Tallin com l'església de Catherine (28 de juliol a les 16:30h), l'església de Sant John (l'1 d'agost a les 16:30h) o la participació en la gran eclosió musical que és el concert dissabte 4 d'agost a les 20h a l'Estonia Concert Hall. La participació dins el festival més gran europeu, no només es basarà en els concerts, sinó que els joves treballaran al costat d'altres cors joves nacionals europeus.
 
Al llarg dels dies a Tallin, els joves integrants del sisè Cor Jove Nacional de Catalunya, rebran formació a càrrec d'un director i compositor català de prestigi, com és el també professor de l'Escola Superior de Música de Catalunya, Josep Vila i Casañas, i l'holandès Daniel Ross, amb qui treballaran obres per doble i triple cor, al costat d'altres cors joves nacionals. Aquest ha estat un dels trets identitaris del projecte: que els joves rebin formació d'un director del país i d'un altre internacional.
 
Un gran pas: l'enregistrament del disc del CJNC
 
Després de la formació i els concerts rrealitzats a Tallin, l'octubre serà un mes decisiu per a un projecte, el CJNC que després de cinc anys, i amb l'impuls del Moviment Coral Català i Corals Joves de Catalunya -i la complicitat i suport de la DG de Cultura Popular i Associacionisme Cultural- s'enfronta a un nou repte: l'enregistrament d'un CD. Després d'assolir el nivell d'excel·lència de les darreres edicions, la proposta del disc promet ser tot un esdeveniment cultual que homenatgi la música religiosa de Catalunya dels darrers quatre-cents anys, i alhora, proposi obres de nova factura.
 
El disc serà possible dins del marc de l'avinentesa dels quatre-cents anys del naixement de Joan Cererols (1618-1680), màxim exponent del Barroc musical a Catalunya, fet que coincideix amb les estrenes dels encàrrecs que la Federació Catalana de Pueri Cantores ha fet de nova música coral a alguns dels millors compositors catalans amb motiu del 42è Congrés Internacional.
 
Així doncs, amb el títol de Missa Sagrada Família, el disc comptarà amb la peça homònima de Josep Vila i Casañas, amb dues obres noves de nova creació: Magnificat Brevis de Bernat Vivancos i Antiphona i Doxologia de Miquel Oliu, conjuntament amb obres de l'homenatjat Joan Cererols així com altres peces de compositors catalans dels últims 40 anys.
 
El disc és un pas més que reivindica el Cor Jove Nacional de Catalunya com a una escola de formació i tot un símbol de país que ha representat la riquesa del cant coral català.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article