Notícia

Objectiu: encerclar la muralla de Montblanc a ritme de sardana

Sardanes


El repte és d’aquells ambiciosos, i precisament per això tant il·lusionant. Ni més ni menys que encerclar la muralla de Montblanc, d’un perímetre d’1.4 quilòmetres, a ritme de sardana. La cita començarà dissabte 21 de juliol a les set de la tarda. Per a complir-lo amb èxit, s’estima que és necessària la participació de 1.500 persones. Les entitats organitzadores –Confederació Sardanista de Catalunya, Grup Sardanista de Montblanc i Ajuntament de Montblanc—emplacen tots els interessats a confirmar la inscripció en qualsevol dels set trams habilitats.

Els balladors podran sentir la música, interpretada en directe per la cobla Principal de Tarragona des de la Plaça Sant Francesc, gràcies als altaveus que es distribuiran al llarg del recorregut. Acabada la interpretació de Montblanc, Capital de la Sardana 2018, tots els congregats es reuniran a la mateixa plaça, on es procedirà a una ballada de sardanes convencional.

Abracem la Muralla, tal com ha estat batejada la incitava, coincidirà amb la celebració de l’Acampada Jove, organitzada anualment a la capital de la Conca de Barberà. Aprofitant l’avinentesa, es desitja involucrar el jovent montblanquí en la Capitalitat de la Sardana 2018. En aquest sentit, el regidor de cultura de Montblanc Jordi Alabat avança que durant l’Acampada se celebraran tallers de sardana, i es farà una crida als joves a participar-hi.

La muralla de Montblanc, construïda al segle XIV per Pere el Cerimoniós, només ha estat encerclada una vegada, en una acció impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana de la Conca de Barberà l’any 2013. Cinc anys més tard, en ple procés d’elaboració de la candidatura per ser inscrit en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO, el col·lectiu sardanista desitja repetir l’efemèride, i així reflectir el gran predicament que les sardanes tenen a Catalunya.  
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article