Notícia

Arriba la Festa Major del Poble Sec

Festes i festivals


Entre el 13 i 22 de juliol, una seixantena d’entitats i institucions participaran en la Festa Major del Poble Sec. Organitzada per la CEPS (Coordinadora d’Entitats del Poble Sec), és la constatació anual més evident de la vitalitat associativa del barri. El protocol·lari Pregó de Festa Major, divendres 13 (21:00h) a la Plaça Navas, enguany anirà a càrrec de Susanna Barranco, veïna del Poble Sec i creadora artística especialitzada en arts escèniques. Serà el toc d’inici d’una edició que inclou menjars de germanors, concerts i projeccions al carrer,  tallers i actuacions infantils, visites guiades de tall històric, i lògicament, també molts actes de cultura popular i tradicional.

La Trobada de Gegants del Poble Sec, dissabte 14 (18:00h) a la Plaça Santa Madrona, complirà una xifra rodona. Dotze colles acompanyaran els Geganters i Grallers del Poble Sec per a celebrar-ne la 25a edició. El mateix dia i a la mateixa hora, els Amics de la Sardana del Poble Sec celebraran la XV Ballada de Sardanes a la Plaça Ovidi Montllor, amb la interpretació de la Cobla Baix Llobregat.

Diumenge 15 serà el torn de la Diada Castellera (12:00h, Carrer del Blai). Els castellers del Poble-Sec, coneguts en el col·lectiu pel seu afany d’innovació contínua, hi han convidat els castellers de Lleida i els castellers de Castellar del Vallès. Just a l’hora de dinar, com a exemple de l’èxit en les polítiques d’adaptació dels nouvinguts al barri, reconegudes fins i tot a escala europea, l’Associació Cultural Xilena Neruda oferirà una mostra de Balls Folklòrics llatins a la Plaça Santa Madrona (14:00h).

Traslladant-nos ja al següent cap de setmana, els Diables del Poble Sec trauran la cua per a convertir-se en protagonistes de la festa. Tan en la versió més protocol·lària, ens referim al Ball de Diables previst el divendres 20 (21:00h) a la Plaça Sant Madrona, com en el Correfoc adult, que començarà el seu recorregut dissabte 21 a les 22:30h a la Plaça Navas. En un format més calmat, la Plaça Madrona tornarà a ser el centre neuràlgic de la cultura tradicional, en aquest cas acollint, diumenge 22 (10:00h), la XX Trobada de Puntaires del Poble Sec.

Les activitats anunciades en aquest article només són una mostra d’un programa molt extens, representatiu de les entitats culturals, veïnals i cíviques del Poble Sec. El podeu consultar en aquest enllaç.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article