Notícia

Una tarda de contes i música tradicional occitana

Música tradicional


L'agermanament entre parlants de català i occità hauria de ser vist amb certa normalitat i, sobretot, que el contacte fos més freqüent. Per vetllar tant per la difusió de la llengua occitana, com per estimular l'intercanvi entre catalans i parlants d'occità, el Cercle d'Agermanament Occitano-Català (CAOC) promou activitats com la que oferirà el dissabte 16 de juny a les 18.30h a La Casa dels Entremesos, en la qual el grup Revelhet oferirà un espectacle basat en l'explicació de contes tradicionals, barrejats amb músiques d'instrument populars i tradicionals del Pirineu.
 
"Ens agrada molt col·laborar amb La Casa dels Entremesos en l'organització d'aquesta acte i ens fa molta il·lusió", explica a Tornaveu, Núria Ontiveros, presidenta del CAOC, ja que no és la primera vegada que les dues entitats es troben, ja han organitzat conjuntament 2 tallers de dansa occitana, entre d'altres activitats. L'espectacle s'anomena Serada [tarda] de contes occitans i si bé és en llengua occitana, el tàndem que forma el grup Revelhet ha actuat diversos cops a Catalunya i sap com fer-se entendre, gràcies a les dots comunicatives de Pascala Respaud, qui porta el pes de l'explicació de contes, tot i que també toca instruments. La resta de la formació la completa Ramon Gargallo, que ofereix l'acompanyament musical.
 
L'espectacle, que si el temps ho permet es durà a terme al pati de La casa dels entremesos, i si no, a la sala de ball, recorrerà l'imaginari de la comarca pirinenca d'Arièja.
 
És significatiu que aquest espectacle s'aculli en una casa de la festa com La Casa dels Entremesos, fet que mostra un bon referent d'unió entre cultures populars veïnes. Tal com cada primer diumenge d'agost succeeix amb la trobada que organitza CAOC, amb la pujada al Port de Salau, una muntanya fronterera on els catalans que hi pugen porten vi i els occitans, formatge. Un intercanvi cultural que iniciatives com la del dissabte 16 de juny poden ajudar a crear més i nous llaços comunicatius.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article