Notícia

El Dia del Paisatge debatrà la gestió ciutadana del paisatge del Priorat 


La cartoixa d’Escaladei acollirà, diumenge 17 de juny, la segona edició del Dia del Paisatge. Dividida en dues parts, la trobada començarà explicant en quin moment es troba la candidatura Priorat-Montsant-Siurana, paisatge cultural agrícola de muntanya mediterrània, que opta a ser inscrita en la Llista de Patrimoni Mundial de la Humanitat en la categoria “paisatge cultural”. Roger Pasqual i Carol van Waart, redactors del dossier de la candidatura, explicaran els principals arguments esgrimits en el document presentat aquest gener als experts de la UNESCO, que durant el pròxims mesos en valoraran el contingut.

Un dels criteris d’avaluació que tindran més presents és la sostenibilitat i la participació ciutadana en el Sistema de Gestió del paisatge  Així, en la segona part del programa, prendran paraula els responsables de les quatre àgores veïnals que ja s’han constituït: Montserrat Capdevila parlarà com a representant del fòrum d’ensenyament; Ferran Mestres en nom del fòrum agrari; Sergi Méndez com a portaveu del fòrum de turisme; i Núria Sedó exposarà les gestions del fòrum de cultura. D’aquesta manera, es desitja incentivar el debat, intercanviar experiències i explorar col·laboracions entre tots ells.
 

Montserrat Tura presentarà el llibre “República pagesa”

Més enllà de la deliberació sobre la candidatura, el Dia del Paisatge també reivindicarà el llegat dels pagesos d’antany. Montserrat Tura presentarà el llibre República pagesa.  (Grup 62, 2018), reconegut amb el premi d’assaig Carles Raola, on l’exconsellera defensa que el catalanisme progressista no s’hauria catalitzat amb tanta puixança sense l’impuls dels rabassaires,  tal com es coneixien els pagesos que no tenien terres. L’acompanyarà en la presentació Pep Riera, històric líder d’Unió de Pagesos.

La segona edició del Dia del Paisatge està organitzada per la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana. Podeu consultar els horaris i la programació completa en aquest enllaç.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article