Notícia

Una catifa de Sant Jordi lluirà al festival de Flor en flor

Catifaires


La Federació Catalana d'Entitats Catifaires participarà al festival dedicat a l'art floral, De flor en flor, que durant el dijous 29 de març i el dilluns 2 d'abril es durà a terme al recinte del Poble Espanyol, de Barcelona. Els catifaires catalans elaboraran una catifa que reproduirà la imatge de Sant Jordi i que porta per títol Sant Jordi a flor en flor, i que farà 8 metres d’alçada per 4,20 de llargada.

És el primer any que la federació dels catifaires catalans participa en un festival que acollirà exposicions d'orquídies, bonsais o exposicions d'aquarel·les de temàtica floral. De tots aquests elements hi haurà tallers al llarg dels cinc dies del festival. La catifa floral es trobarà a la reproducció dels Porxos de l'Ajuntament de Valderrobres, un dels espais icònics del Poble Espanyol.

Per al festival, un homenatge a la primavera i a l'explosió de colors que ofereixen les flors, la Federació Catalana d'Entitats catifaires durà a terme una catifa dedicada a Sant Jordi, elaborada principalment de clavell, com no podia ser d'altra manera tenint en compte el context. Tot i que també hi haurà gespa i encenalls en algunes parts. "Hi serem uns 35 catifaires i per aquesta ocasió i tenint en compte els anuncis meteorològics, hem previst portar clavells i materials de reposició, ja que volem que durant els dies del festival la catifa llueixi", apunta Vicenta Pallarès, presidenta de la Federació Catalana de Catifaires. Per a fer possible la catifa hi assistiran membres de les següents entitats federades: Foment de Sitges, Acció Cívica Calderina, Catifaires d'Arbúcies, Catifaires de Dalt la Vila de Badalona, Cultura i Tradició de Ripollet, El Casal de Mollet del Vallès, i les Estores del Raval de Blanes.

Una primavera plena d'activitats

La participació de la Federació Catalana d'Entitats catifaires al festival De flor en flor serà la segona de l'any 2018 i la primera d'una primavera que es caracteritzarà per una intensa activitat. A més de diverses actuacions per Catalunya, la Federació Catalana d'Entitats Catifaires viatjarà a Tòquio a realitzar una catifa dins del 20è aniversari del Festival Internacional de la Rosa i el Jardí, amb motiu dels actes de l'edició del 2018 Tòquio Infiorata. "Estem molt contents d'aquest viatge", explica a Pallarès. Des de Tornaveu se'n continuarà informant. 


Podeu descarregar el programa del festival de Flor en flor del Poble Espanyol, fent clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article