Notícia

Premi Teresa Rebull: El maridatge perfecte entre música i cultura popular

Música tradicional


Es busca el millor maridatge entre música i cultura popular i tradicional. Per tercer any consecutiu, la Generalitat de Catalunya i la Fira Mediterrània de Manresa convoquen el premi Teresa Rebull, a la recerca de projectes musicals que trobin en els elements de la cultura popular i tradicional el seu eix creatiu. La idea és finançar el procés de creació del producte, l’acompanyament fins que el projecte pren vida: Arranjaments, direcció, assaig i escenografia, entre d’altres, perquè tot plegat es plasmi en un espectacle musical en directe. La dotació del premi, 5.000 euros, es destina a produir el projecte a partir d’una estada patrocinada per l’Espai Marfà i la Fundació Casa de la Música del Gironès, que inclou 32 hores d’estudi de gravació amb un tècnic, quatre dies de residència a La Mirona de Salt, amb assistència tècnica, i un màxim de 80 hores de bucs d’assaig. La creació que en surti es presentarà al públic durant la Fira Mediterrània, que se celebrarà del 4 al 7 d’octubre del 2018.
 
Qui pot presentar-s’hi? Les fundacions i les associacions que operin a Catalunya, i també les empreses o persones físiques que visquin en algun país de la UE o de l’espai econòmic europeu, amb la condició que el projecte sigui inèdit.  El jurat tindrà en compte la qualitat artística; el recorregut potencial de la proposta, tant en l'àmbit nacional com internacional; la seva viabilitat tècnica i econòmica, i la presència d’altres coproductors i la diversificació en el finançament del projecte.
 
La primera edició del premi, el 2016, va servir per impulsar el projecte de Carles Belda i Carles Sanjosé, una visita contemporània a les cançons que cantaven els nostres avis. I el 2017 es va reconèixer Maika Makovski i el seu projecte musical CarMenKa, nascut de la voluntat de la cantant mallorquina d’excavar en els seus orígens sanguinis per mitjà de la música.
 
El premi Teresa Rebull és fruit de la voluntat d’homenatjar la cantant, pintora i activista de la cultura catalana, que també va dedicar-se a la lluita feminista i antifranquista. Filla de reconeguts militants sindicals, Teresa Rebull va viure la República i la guerra civil com a membre del POUM. Exiliada a França amb 19 anys, va actuar amb diferents formacions artístiques, com a cantant i ballarina -amb un remarcat interès pel folklore ibèric-, no va ser fins als 50 anys, quan va entrar en contacte amb els joves de la Nova Cançó, que va començar a compondre cançons i a interpretar-les en públic. Al llarg dels seus 95 anys de vida, Teresa Rebull va donar alè amb el seu entusiasme a una infinitat d’iniciatives polítiques i culturals.

Podeu consultar les bases del premi, fent clic aquí

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article