Notícia

Constituïda la Federació Coordinadora de Muixerangues

Associacionisme


El Pati del Museu de la Festa d’Algemesí va acollir, dissabte 20 de gener, la presentació oficial de la Federació Coordinadora de Muixerangues (FCM). Entre els principals reptes que s’ha marcat la Junta Permanent, presidida per Enric Sorribes, s’hi troben la creació d’un catàleg unificat de figures, millorar la formació de les colles, aconseguir condicions més avantatjoses en les assegurances de les 21 colles i 2.000 muixeranguers que en formen part, i la creació de protocols de seguretat i sanitat.

La constitució de la FCM és fruit del gran auge que les muixerangues han viscut el darrer lustre al País Valencià. No debades, deu de les colles que integren la nova federació han vist la llum durant aquest període. Les autoritats polítiques presents a Algemesí van destacar aquest moment tan dolç. El conseller de cultura Vicent Marzà va celebrar que “la cultura valenciana s’alçarà de nou amb este pas endavant amb una FCM on totes les colles fan pinya”. Tampoc hi van faltar alcaldes i regidors de molts municipis muixeranguers (Xàtiva, Sueca, Alcúdia, València, Gandia, El Campello, Torrent, Olleria), una nodrida representació de l’àmbit festiu valencià i una delegació de les colles castelleres catalanes.  
 
Primera Assemblea General

La Junta General de la Federació, formada per dos representants de cada colla,  serà el màxim òrgan deliberatiu de la FCM. L' Assemblea General celebrada a Algemesí va aprovar la creació de les comissions d’investigació i l’àrea de Dinamització, liderades per Joan Bofarull i Elsa Barberà respectivament. Per altra banda, també va acordar-se la constitució d’una Comissió de Garanties que vetlli per llimar els possibles enfrontaments entre diferents colles. Finalment, les colles de muixerangues es van comprometre a aplicar criteris de paritat en la composició de la mateixa federació. Una obligació que quedarà recollida explícita en la reforma dels estatuts, prevista abans d’un any. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article