Tornaveu
‘Festeig’ de Viladesau commemorarà el Dia Universal de la Sardana 2018

La Confederació Sardanista de Catalunya ha anunciat ja quina serà la sardana unitària del Dia Universal de la Sardana: Festeig, de Ricard Viladesau, en el marc del centenari del seu naixement. El Dia Universal de la Sardana serà enguany, com és habitual, el diumenge previ a Sant Joan, que aquest 2018 s’escau en el 17 de juny.

L’elecció de Festeig suposa que es repeteixi un títol com a sardana unitària en el marc del Dia Universal de la Sardana, ja que va ser la peça de l’any 1998. Però de l’extens repertori de Viladesau, aquesta obra és de les més idònies, ja que a part de ser una obra coneguda i balladora, és dels pocs títols genèrics sense fer referència directe a cap població ni persona, de manera que manté la universalitat del concepte de la sardana unitària. Tampoc és obligada per a cap instrument, el que en facilita la seva difusió i interpretació.

Totes les cobles i organitzadors d’activitats sardanistes poden aconseguir, si no l’han rebuda al correu electrònic, la particel·la de la sardana. Així, si cal, es pot demanar través la secretaria de la Confederació Sardanista de Catalunya tot enviant un correu electrònic a [email protected]. En aquest sentit, com als darrers anys, també s’ha proporcionat una gravació digital per a aquells indrets, especialment casals catalans a l’estranger, que vulguin ballar-la i no poden comptar amb una cobla.

La voluntat del Dia Universal de la Sardana és difondre el concepte i el so de la sardana arreu. A més a més, vol crear sentiment de comunitat i germanor amb una sardana concreta que uneixi totes les manifestacions sardanistes d’aquella jornada. El Dia Universal de la Sardana el va instituir el 1960 l’Obra del Ballet Popular i la Confederació Sardanista de Catalunya el gestiona des del 2012.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa