Notícia

Un cicle de documentals sobre la sardana desfarà tòpics

Sardanes


La Confederació Sardanista de Catalunya ha consolidat el cicle d'audiovisuals sardanistes a la Casa de la Sardana (carrer del Pou de la Figuera, 15 baixos), a Barcelona. Així, el proper dimecres, 24 de gener, s'hi projectarà el documental sobre els 90 anys de l'Aplec de Calella, que encetarà la programació del 2018. Serà a les 19:00 h., com totes les altres cites d'aquest cicle.
 

Així, l'emissió del documental de Calella comptarà amb una taula rodona de debat sobre l'estat de les agrupacions sardanistes i, concretament, del model d'Aplec de la Sardana, entre d'altres temes relacionats amb el nostre moviment. L'esdeveniment comptarà amb la participació de Queralt Pedemonte i Marc Vilalta, responsables de la peça, i integrants, respectivament, de l'Agrupació Sardanista Calella i Radio Televisió Calella.
 

L'altra cita serà el dimecres, 21 de febrer, amb l'emissió del documental d'1 hora de durada La sardana, dansa nacional?. Es tracta d'una gravació produïda per Zeba Produccions i Amunt Produccions en què es debat sobre la nostra dansa i la seva presència avui en dia. El vídeo ofereix la veu de diverses persones vinculades amb el món de la cobla i la sardana i vol reflexionar sobre la seva idiosincràsia.
 

La següent projecció serà el dimecres, 21 de març, en què es projectarà Generació tenora, del conegut periodista Jordi Lara, especialista en cultura popular i tradicional. Es tracta d'un reportatge que presenta els joves músics de cobla que fan música més enllà de la sardana i la cobla, com ara The New Catalan Ensemble, la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona amb Kulbik Dance Company, o la Big Cat de Música Llatina. Així s'hi pot conèixer la fusió dels instruments de la cobla amb d'altres gèneres com salsa, jazz, hip-hop, entre d'altres.
 

L'altra proposta serà pel dimecres, 18 d'abril, i s'està acabant de concretar l'emissió. Per això, la següent cita confirmada serà el dimecres, 23 de maig, amb La cultura és nostra sobre l'espectacle inaugural de Barcelona, Capital de la Sardana 2014.
 

El cicle s'acabarà el dimecres, 20 de juny, amb un vídeo sobre Pep Ventura. Es tractarà d'una producció nova que es presentarà a Figueres aquest darrer trimestre que exercirà de Capital de la Sardana 2017.
 

D'aquesta manera se segueix amb les 2 cites que s'han celebrat a la Casa de la Sardana fins ara. Així, anteriorment s'ha projectat una gravació sobre l'exeperiència que va suposar portar la sardana dalt d'una agulla de Montserrat i una altra que volia desfer els tòpics relacionats amb la sardana.
 

Totes aquestes emissions volen generar un debat i una reflexió sobre la sardana i la cobla entre els assistents, alhora que busca promocionar la nostra dansa i música. Això és possible gràcies a què la Casa de la Sardana és una de les Cases de la Festa de l'Ajuntament de Barcelona, que justament busquen promocionar diversos aspectes de la cultura popular i tradicional catalana. A més a més, permet dinamitzar la Casa de la Sardana com a punt de trobada tant per al nostre col·lectiu com per a d'altres persones.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article