Notícia

Ha mort Enric Banyuls, veu i guitarrista d'Al Tall 

Música tradicional


Ha mort Enric Banyuls, veu i guitarrista de l’històric grup Al Tall entre 1993 i 2013. La tràgica notícia ha estat anunciada pel cantant de Torrent Pau Alabajos, que ha destacat a les xarxes socials el treball del músic de Corbera per a la recuperació de la música tradicional valenciana.

En aquest sentit també s’han expressat les mostres de condol dels principals representants polítics valencians. El mandatari valencià Ximo Puig ha pronosticat que “sempre es recordarà Enric Banyuls enaltint la cultura valenciana”. El president del Parlament Valencià Enric Morera n’ha destacat la “seva bonhomia, cant i art”. Unes aptituds que també ha reconegut Vicent Marzà, conseller de Cultura de la Generalitat Valenciana, que ha definit el músic “com una persona compromesa amb el país. Un referent cultural que ens regala tota una herència musical en la nostra llengua que ha obert camí a una generació”.

Premiat amb la Medalla d’Honor del Consell Valencià de Cultura, Banyuls va haver d’abandonar la seva trajectòria musical l’any 2013 per motius de salut, deixant enrere vuit discos amb Al Tall i un gran carisma entre totes les persones que el van conèixer. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article