Notícia

La Universitat Popular de Caldes de Montbui rep els primers alumnes

AssociacionismeReflexió


La Universitat Popular de Caldes de Montbui neix amb l'objectiu proporcionar formació tant sobre aspectes més pràctics com de reflexió entorn el món que vivim. La majoria dels cursos comencen a mitjans de gener i acabaran a mitjans de maig. La majoria dels cursos començaran entre les 18h i les 19h de manera que estan pensats per poder-los combinar amb les obligacions laborals dels alumnes.

Presentada el 20 d'octubre, la Universitat Popular de Caldes de Montbui és una secció cultural dins de l'Ateneu, Centre Democràtic i Progressista, i comparteix l'objectiu històric del moviment ateneístic: "Promoure la formació de persones lliurepensadores en el camí de la transformació social". El Centre Democràtic i Progressista, declarat Entitat d'Utilitat Pública, recentment ha rebut el primer premi en la categoria de Treball en Xarxa a la gal·la dels Premis Ateneus 2017, celebrada el 12 de desembre de l'any passat.

Pròpiament la Universitat Popular de Caldes de Montbui no oferirà el que s'entén per carreres, sinó que diversos cursos que tractaran aspectes com una introducció a teòrica a la dansa, una introducció a la geografia humana, hi haurà altres matèries de reflexió com ara els cursos titulats La tirania de la moda, La Història de les dones, les invisibles o L'aire que respirem, un món que ens envolta, l'energia que ens mou, o d'altres d'un caire més pràctic com el Curs d'introducció a GNU/ LINUX – UBUNTU. Així doncs, es tracta d'oferir matèries transversals, però és la seva voluntat de rigor el que permet dignificar aquesta activitat formativa del Centre Democràtic i Progressista com a Universitat Popular.

Ara com ara hi ha onze cursos, els quals s'organitzaran en 15 sessions d'hora i mitja i que, segons el curs, s'impartiran tant a l'Ateneu, Centre Democràtic i Progressista, l'Institut d'Ensenyament Secundari (IES) Manolo Hugué, i la Cooperativa 70, tots emplaçats a caldes de Montbui. Els cursos estan oberts a tothom, de manera que tal com indiquen els organitzadors: "La proposta s'adreça a totes aquelles persones que cerquen una visió de conjunt i una perspectiva integrada dels sabers, independentment de quin sigui el seu nivell d'estudis actual".

Més informació sobre la Universitat Popular de Caldes de Montbui, fent clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article