Notícia

La Bisbal del Penedès acull el pregó d'inici de la temporada de Tres Tombs

Tres tombs


El pregó d'inici de la temporada dels Tres Tombs del 2018 el realitzarà Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència, i tindrà lloc dimecres 11 de gener a les 20h del vespre a La Bisbal del Penedès, població que serà la seu de la 21 Trobada Nacional dels Tres Tombs.

El Centre Municipal de Cultura (plaça Major, 11) de la Bisbal del Penedès tindrà lloc a les 20h el pregó amb el qual enguany Neus Lloveras, presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència donarà el tret d'inici de la temporada dels Tres Tombs. La Bisbal del Penedès ostentarà la distinció de Capital 2018 del Tres Tombs i per aquest motiu celebrarà el 6 de maig la 21a Trobada Nacional dels Tres Tombs, la gran trobada dels diferents carruatges que al llarg de l'any recorreran els pobles d'arreu de Catalunya.

Els Tres Tombs tenen el seu inici dins del marc de la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals, que se celebra el 17 de gener. És per això que les primeres localitats que gaudiran de la desfilada dels Tres Tombs seran l'Esquirol i Santa Coloma de Queralt, dissabte 13 de gener. A partir d'aquí al llarg del calendari els pobles acullen la cavalcada de carruatges de cavalls abillats com a quan aquest era el principal mitjà de transport de mercaderies com palla, pinso, fusta per a cremar o altres matèries de primera necessitat. L'última cita del calendari serà el 21 d'octubre a les localitats d'Alcarràs i Bítem. Podeu consultar totes les dates de les cavalcades dels Tres Tombs a la següent notícia de Tornaveu, fent clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article