Notícia

Les entitats europees de llengua es posicionen després del 21-D

Associacionisme


Després dels resultats de les eleccions del 21 de desembre, la xarxa europea d'entitats de llengües minoritzades ratifica la resolució que va aprovar per unanimitat en l'Assemblea General del novembre i insta la Unió Europea i l'Estat espanyol a garantir que es respectin els drets dels catalans.

Durant l'Assemblea General de l'European Language Equality Network (ELEN), que va tenir lloc a València el mes de novembre passat, l'entitat europea va aprovar a proposta de la Plataforma per la Llengua una resolució en què denunciava la greu situació política que viu Catalunya. Aquest text critica els atacs que està rebent el model educatiu català, defensa la immersió lingüística i mostra el seu suport a les institucions catalanes.

Després de les eleccions al Parlament de Catalunya celebrades el 21 de desembre, la Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística ha reafirmat el seu suport en la defensa dels drets dels ciutadans de Catalunya. Pel que fa a les demandes a la Unió Europea, l'ELEN creu necessari que garanteixi el compliment dels drets a Catalunya i l'insta a ser garant dels drets civils, polítics i lingüístics dels catalans. També demana a les institucions europees que faciliti les negociacions entre el govern català i l'espanyol.
     
Aquest fet representa un nou suport al Govern legítim català per part d'una entitat d'àmbit europeu que agrupa 150 organitzacions de fins a 23 estats diferents i de la qual forma part la Plataforma per la Llengua, amb la filòloga Rosa de les Neus Marco-Palau a la vicepresidència de la coordinadora europea.

Podeu llegir la resolució, fent clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article