Notícia

Una ballada perquè la sardana sigui reconeguda com a patrimoni mundial

Sardanes


Us imagineu poder afirmar que la sardana s’ha convertit en Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat? Aquest és l’objectiu que s’ha posat la Confederació Sardanista de Catalunya (CSC)  entre cella i cella. La ballada Ballem per la UNESCO, dissabte 20 de gener (16:30h) al claustre de l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia (carrer del Sol, 8), vol demostrar internacionalment el gran arrelament que el sardanisme gaudeix a Catalunya.

La Cobla Sant Jordi–Ciutat de Barcelona serà la responsable d’amenitzar una ballada en la qual  les colles sardanistes de competició de Barcelona tindran un paper protagonista. Entre altres peces, s’interpretaran Roure, de Carles Santiago; Xaloc, de Jordi Molina; o Petits laietans, de Jordi Joan Beumala. Com a cloenda del programa, s’interpretarà La Santa Espina, del mestre Enric Morera, per a reclamar la llibertat dels presos polítics.

Totes les expressions que volen optar a ser designades com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per a la UNESCO han de demostrar que la seva candidatura ha comptat amb la implicació de la comunitat practicant. Ballem per la UNESCO desitja exhibir aquesta popularitat, i no menys important, recaptar fons per a la mateixa candidatura. En aquesta línia, la CSC va desenvolupar una campanya de micromecenatge i ha editat recentment el disc La sardana, camí de la UNESCO. El compacte, que podrà comprar-se durant la ballada, inclou dades que demostren el pes sociològic del col·lectiu sardanista.

Ballem per la UNESCO ha estat organitzada per la Confederació Sardanista de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de l’Oratori de Sant Felip Neri i l’Anella de Gràcia. 

Comentaris

Lluís Belart Palma / Mallorca
2.

No seria millor presentar la sardana com a dansa tradicional popular catalana i no com a ballet d’exhibció damunt un escenari ?

Rafael Blanch Baecelona
1.

Aneu en compte de no oferir un espectacle massa sofisticat amb les colles. El més

important de la sardana és la seva naturalitat com a dansa popupar integredora , lliure i

espotània

Comenta aquest article