Notícia

Salvador Giner abordarà el futur de la religió en la nova Conferència de l'Ens

Reflexió

Quina importància tindran les religions en les societats occidentals en deu, vint o cinquanta anys? La conferència El futur de la religió, a càrrec del catedràtic en Sociologia Salvador Giner, pivotarà aquest gran interrogant. La cita, dimecres 10 de gener (19:00h) a la seu de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català (Carrer València, 558, 6è, 1è, BCN), s’emmarca en el cicle La conferència de l’Ens, que desitja aprofundir regularment en temàtiques de caire humanístic.

Salvador Giner és autor de l’assaig El futur de la religió (Herder Editorial), en el qual planteja debats de màxima transcendència, com ara la competència entre creences en el context de les societats interculturals, la possible secularització del món musulmà a mitjà termini o el sorgiment de les anomenades religions messiàniques. Pel sociòleg barceloní, preservar els valors de la Il·lustració implica l’assumpció d’un humanisme laic d’arrel republicana basat en la tolerància i la lliure creença.

La fi de les festes nadalenques, en les quals és habitual debatre sobre el rol que la religiositat ha de tenir en l’espai i el simbolisme públic, és un moment idoni per plantejar quina incidència tenen les estructures eclesiàstiques en les pautes de conducta de la ciutadania.

Inicialment prevista el 8 de novembre, la conferència El futur de la religió va ajornar-se per la vaga general convocada arreu de Catalunya. Us podeu inscriure gratuïtament a la conferència enviant un correu a info@ens.cat o trucant al 93 269 10 42. 

El cicle La conferència de l'Ens és una iniciativa que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu és convidar a reflexionar sobre cultura des d’una àmplia perspectiva, establint ponts de diàleg entre els col·lectius de cultura popular i altres àmbits.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article