Notícia

Els Premis Capital de la Sardana ja esperen candidats

Sardanes


Són els premis més potents del món de la sardana, per la seva varietat i representativitat, i perquè són un reconeixement consolidat per a persones, entitats i institucions que han desenvolupat una tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa tradicional, i estan vinculats informativament al moment en què una ciutat agafa el testimoni com a Capital de la Sardana. La Confederació Sardanista de Catalunya ja ha fet públiques les Bases per als Premis Capital de la Sardana 2018, i es poden presentar candidatures fins al 14 de febrer del 2018. Per fer-ho el més ampli possible i representatiu del moviment sardanista del país, la Confederació convida les entitats adscrites a les diverses federacions atorgants a presentar candidats per als guardons, amb propostes argumentades i justificades documentalment. Les candidatures s'han d'enviar per correu electrònic a info@capitaldelasardana.cat o bé per correu postal a la seu nacional de la Confederació Sardanista de Catalunya, a la Casa de la Sardana (carrer Pou de la Figuera, 15 baixos, 08003 Barcelona).
 

La Comissió Capital de la Sardana estudiarà les propostes rebudes i comprovarà les dades per decidir els guanyadors. Així, el nom de les persones, entitats i institucions premiades es farà públic el dissabte, 17 de març, a Montblanc, perquè és aquesta població tarragonina la que recollirà el testimoni de Capital de la Sardana 2018. Ara bé, els guardons s'entregaran el 10 de novembre del 2018, també a Montblanc. De fet, també es coneix la capitalitat de la Sardana del 2019 i el 2020, que seran Perpinyà i Sant Feliu de Guíxols respectivament.
 

A quins guardons poden aspirar persones i entitats? Hi ha dues categories: Les Medalles al Mèrit i els Premis Capital de la Sardana. En el cas de les Medalles hi ha tres categories: La Medalla al Mèrit Sardanista, "per a persones o entitats que s'han distingit per una trajectòria rellevant i continuada en la divulgació i promoció de la sardana"; la Medalla al Mèrit Musical, "per a persones o entitats que s'han distingit per una trajectòria rellevant i continuada en la divulgació i promoció o composició de música per a cobla", i finalment, la Medalla al Mèrit de la Dansa Catalana, "per a persones o entitats que s'han distingit per una trajectòria rellevant i continuada en la divulgació i promoció de la dansa tradicional i popular catalana."
 

Pel que fa als Premis Capital de la Sardana, compten amb cinc categories: A la Dedicació, "per a persones en àmbits generals que han desenvolupat una feina constant a favor de la sardana o la dansa"; a la Continuïtat, "per a entitats, concursos o aplecs adscrits a les comissions d'aplecs que celebren 50, 75, 100, 125 anys"; als Mitjans Audiovisuals, "per a edicions discogràfiques, premsa, ràdio, televisió, produccions cinematogràfiques, xarxes socials"; a Iniciatives Renovadores, "per a persones o entitats que s'han distingit per portar a terme propostes innovadores en el camp de la sardana o la dansa" i finalment, a Estudis Sardanistes "per a persones o entitats que s'han distingit per realitzar publicacions i investigacions en el camp de la sardana o la dansa".
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article