Notícia

Presidents de federacions de cultura popular visitaran al conseller Puig

Associacionisme


L’Ens de l’Associacionisme Cultural català, entitat editora de Tornaveu, ha participat en l’organització d’una trobada amb el conseller de Cultura Lluís Puig, que es durà a terme dissabte 16 de desembre a la ciutat de Brussel·les.

Una representació d'onze federacions de cultura popular, juntament amb l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, viatjaran a Brussel·les per donar suport al conseller de Cultura. Hi haurà representació, a través dels seus presidents o representants de la junta, de les següents federacions: Moviment Coral Català, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, la Federació de Pessebristes de Catalunya, l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, Adifolk, Agrupament d’Esbarts Dansaires,  la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, la Federació Catalana dels Tres Tombs i de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya. Altres federacions, tot i estar d’acord amb la visita al Conseller, no han pogut, per diverses raons, combinar-se l’assistència a la reunió.

A més, un grup reduït de membres Moviment Coral Català  interpretaran quatre cançons –entre elles Els segadors i L’estaca— en homenatge al conseller. Fruit de la col·laboració entre Adifolk i Agrupament d’Esbarts Dansaires, també es realitzarà la interpretació d’un ball d’homenatge.

Durant l’exercici del seu càrrec, Puig ha demostrat sensibilitat per la cultura popular. No debades, anteriorment havia exercit el càrrec de Director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals. El conseller es troba a Brussel·les, juntament amb el president Carles Puigdemont i tres consellers de la Generalitat, per tal d’evitar l’entrada a presó, tal com va succeir el 2 de novembre amb l’empresonament del vicepresident Oriol Junqueras i set consellers.

Desplaçant-se a Brussel·les, destaca Josep Viana, es desitja transmetre “l’escalf i respecte a persones escollides democràticament que estan passant una situació personal i institucional molt delicada”. El president de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català ressalta que les federacions de cultura popular no s’han desplaçat a Bèlgica “per donar suport a cap opció política, sinó per denunciar l’aplicació desmesurada de l’article 155 de la Constitució Espanyola, que actualment té bloquejat el país i genera una gran ineficiència administrativa”.

Actualment romanen a la presó el vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, el conseller d’Interior Joaquim Forn, el president de l’Assemblea Nacional Catalana Jordi Sánchez i el president d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article