Notícia

La Trobada de Catifaires de Catalunya oferirà una exposició de diverses catifes

Catifaires


Al llarg de dos dies d'activitats, dissabte 2 i diumenge 3 de desembre, els membres de la Federació Catalana d'Entitats Catifaires exposaran el seu art en l'elaboració de catifes de flors i d'art efímer a Caldes de Montbui, i alhora permetran que qui ho desitgi pugui provar aquest art, ja que dissabte a les 11h s'elaborarà una catifa participativa al carrer Roma. L'exposició de catifes serà un dels actes principals de la 12a Trobada de Catifaires, que entre d'altres activitats, acollirà l'Assemblea general de la federació dels catifaires catalans.

Així doncs, aquest carrer de Caldes de Montbui acollirà la macroexposició de catifes, ja que cadascuna de les nou entitats federades que hi participarà en realitzarà una. Les catifes es començaran a fer dissabte a les 10h, però no serà fins a les 12.30h de l'endemà que es donarà inaugurada l'exposició amb totes les catifes ja acabades. Escenes del Naixement de Jesús i d'elements nadalencs seran els motius de cadascun dels dissenys. Des del tret d'inici de l'elaboració de les catifes, qui ho vulgui podrà participar en el concurs fotogràfic El món de les catifes d'art efímer, podeu consultar les bases del concurs al facebook de la Federació Catalana d'Entitats Catifaires, fent clic aquí. El 15 de desembre es durà a terme la gala d'entrega dels premis.

Els catifaires miren cap a la UNESCO

El matí del diumenge 3 de desembre també se celebrarà l'Assemblea General de la federació. I un cop s'hagi acabat s'inaugurarà l'exposició al carrer Romà amb les autoritats convidades, i tot seguit es realitzarà una recepció a l'Ajuntament de Caldes amb tots els catifaires assistents a la trobada, en la qual es farà una presentació oficial de la candidatura de les catifes d'art efímer a la UNESCO, per aconseguir el reconeixement de Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

La realitat de les catifes de flors és que es duen a terme per després ser desfetes, i serà la colla del Ball de Diables de Caldes de Montbui i la colla de bastoners de Caldes de Montbui els qui a les 18h ballaran sobre les catifes fins a desfer-les. Per tal d'acabar la 12a Trobada de Catifaires de Catalunya es farà un acte de comiat i xocolatada oberta a tothom.

En total, a l’exposició al carrer Roma de Caldes de Montbui hi hauran participat les següents entitats federades: Associació Cívica Calderina, Associació de catifaires d’Arbúcies, Associació de Catifaires de Dalt de la Vila, Associació Cultura i Tradició de Ripollet, Associació Cultural Corpus La Garriga, Associació Estores del Raval, El casal Cultural, Foment de Sitges i els Catifaires de Santa Coloma de Gramenet.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article