Notícia

Figueres, seu de la Final de Punts Lliures de sardana esportiva

Sardanes


Els Punts Lliures és la modalitat més espectacular del món de la sardana. Les colles creen passos, coreografies, formes geomètriques i combinacions visuals molt diferents a les de la sardana tradicional. És un espectacle i una exhibició de força física per part de tots els dansaires. És per tant una gran ocasió per gaudir de l'elit del sardanisme. I diumenge 3 de desembre, el Poliesportiu Municipal de Figueres serà l'escenari de la Final del Campionat de Catalunya de Punts Lliures de sardana esportiva. L'esdeveniment començarà a les 11:00 h, amb un total de 19 colles de les categories Alevina, Infantil, Juvenil, Gran o Absoluta i Veterana. Aquest concurs s'organitza a Figueres en el marc de la seva celebració com a Capital de la Sardana 2017.
 

Les colles que hi participaran són, en Alevins, Petits Dimoniets, de Lleida; i en Infantils, Dimoniets, de Lleida; Escarlata, també de Lleida; NINS (Nens i Nenes Sardanistes), de Banyoles i Xiroia, de Barcelona. A Juvenils hi competiran Cabirols, de Sabadell; Creixent, de Canet de Mar; Estel de les Gavarres, de Cassà de la Selva; Estelats, d'Agramunt; Guspira, de Lleida i Montseny, de Vic.
 

A la categoria Absoluta o Gran hi haurà les colles Brots de Galzeran, de Rubí; Dolç Infern, de Lleida; Estol Espígol, d'Agramunt; Mans Amigues, de Cassà de la Selva; Mare Nostrum, de Barcelona; Mirant al Cel, de Sabadell i Xàldiga, de Barcelona. Pel que fa als Veterans, s'hi enfrontaran Aires Gironins, de Girona i Trenc d'Alba, també de Girona.
 

La Final del Campionat de Catalunya de Punts Lliures se sol organitzar a la població que és Capital de la Sardana. D'aquesta manera la capital sardanista acull un gran esdeveniment de sardana esportiva. En aquest cas, Figueres ja va ser seu el passat mes de maig també d'un concurs del Campionat de Catalunya de la categoria Absoluta de la sardana de lluïment. Per tant, Figueres haurà tingut dues cites de competició sardanista de primer nivell.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article