Notícia

Empar Moliner serà l'ambaixadora del bestiari

Bestiari i Imatgeria


La 4a edició del Festivitas Bestiarum se celebrarà dissabte 2 de desembre a Reus, ciutat que ostenta la Capital de la Cultura Catalana i que acollirà a més de la gala, que es durà a terme al Teatre Bartrina a les 17:30h, al llarg de tot el dia hi haurà activitats, com una plantada de Bestiari al fossar vell de Reus, una cercavila, entre d'altres activitats.

La gala al teatre Bartrina, per a la qual es poden sol·licitar invitacions fins al 30 de novembre, fent clic aquí, estarà presentada per l'actor, presentador i director teatral Quim Masferrer. A l'acte s'entregaran els premis BEST, uns guardons que reconeixen el compromís de la societat i les entitats amb la cultura popular. De manera que a més de premiar les millors iniciatives impulsades per les entitats federades a l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, federació organitzadora del Festivitas Bestiarum, també es lliuraran reconeixements a personatges públics, institucions, empreses o associacions que hagin destacat en el foment dels valors de la cultura popular i tradicional.

I és en aquest aspecte que la federació atorga el títol d'ambaixador del bestiari festiu 2018, que enguany recau a l'escriptora i periodista Empar Moliner, que pren el relleu al meteoròleg Tomàs Molina.

Activitats al llarg de tot el dia

Per la seva ubicació en el calendari anual el Festivitas Bestiarum esdevé la gran festa de cloenda de la temporada d'actuacions del Bestiari Festiu d'arreu del país. Balls, actuacions i cercaviles se succeiran al llarg de la jornada del dissabte 2 de desembre, en actes que volen acostar el col·lectiu del bestiari a la societat. És així com a les 11h hi haurà una plantada del Bestiari Festiu al Fossar Vell, a les 12h una cercavila formada per les diferents bèsties, que acabarà a les 13h amb unes ballades de lluïment a la Plaça del Teatre. Després de la gala, que començarà a les 17:30h i acabarà a les 19h, a la plaça del Teatre hi haurà un lluïment final a càrrec de Pirotècnia Estalella.

El Festivitas Bestiarum té l'objectiu de commemorar la celebració del Dia Europeu del bestiari, el 24 de novembre. El bestiari popular català és el nom que rep el conjunt de figures que representen animals reals o fantàstics que són exhibits en les festes locals de Catalunya en processons, cercaviles o balls. Tenen el seu origen en el teatre medieval de les processons de Corpus Christi però al llarg dels anys han evolucionat adquirint entitat pròpia en cercaviles i balls de diables, entre altres manifestacions tradicionals i populars.

Podeu trobar més informació sobre el Festivitas Besiarum, fent clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article