Notícia

El joc com a nexe d'unió entre generacions, al Festival Dau

FestivalsJoc Tradicional

 


Qui diu que jugar és només un privilegi per als menuts de la casa? Històricament, el joc ha estat un espai de creativitat i de cohesió social de moltes societats, i també de transmissió de coneixements i valors entre generacions. Aquesta transversalitat és justament el que vol potenciar el Festival Dau Barcelona, que acull la capital de Catalunya entre divendres 17 i diumenge 26 de novembre. L'entrada és gratuïta i sense límit d'edat –es recomana anar amb infants de més de 5 anys-, amb l'únic requisit de ser capaços de traslladar-nos a un món en què el jugador serà el gran protagonista, perquè experimenta, participa i pren decisions.

Dau Barcelona, organitzat per l'Institut de Cultura de Barcelona, és un festival que s'adreça a les famílies i a la comunitat de jugadors avesats, els quals trobaran un ampli ventall de jocs. Els editors de jocs de taula presents al mercat i un bon nombre d'entitats de tota classe de jocs proposaran i ensenyaran jocs a grans i a petits. Els jocs, a més d'una activitat cultural i social, són també creació, i és per això que en aquest festival també hi tindran un espai els autors dels jocs. I a més de l'espai per als jocs de taula, quecompta amb una zona amb pròpia per al joc infantil, els assistents hi trobaran un complet programa d'activitats de jocs populars i tradicionals i amb jocs de simulació històrica, de rol i de miniatures. Tampoc no hi faltaran les activitats dirigides als jugadors especialitzats. Des de la seva primera edició, Dau Barcelona s'ha anat desenvolupant en diversos espais de Barcelona, a partir de la seu central de Fabra i Coats-Fàbrica de Creació de Barcelona, al barri de Sant Andreu.
Per altra banda, també es concedeixen els Premis Dau Barcelona, que guardonen una personalitat que hagi dedicat tota la vida a l'estudi, la creació o la divulgació dels jocs (proposat pels guanyadors dels dos últims anys), al millor autor de l'any (atorgat pels mateixos autors de jocs) i al millor autor novell de l'any (que dóna un jurat format per bloguers i youtubers del món del joc).

Podeu consultar el programa i les ubicacions de les activitats, fent clic aquí.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article