Notícia

Les entranyes de la festa, al Saló del Carnaval de Vilanova

Festes i festivals

El carnaval és disbauxa, disfressa, diversió. Però també història, reflexió, socialització i xarxa de país. Per aquesta raó, el carnaval es desestacionalitza i abans d'arribar al febrer, el mes de la disbauxa per excel·lència, els amants d'aquesta festa tenen una cita amb el Saló del Carnaval, que se celebra entre el 10 i el 12 de novembre a Vilanova i la Geltrú en el marc de la Fira de Novembre que acull aquesta ciutat del Garraf. Enguany el Saló es desplaça al rovell de l'ou de la Fira, a la Rambla de la Pau. Un dels principals esdeveniments pel qual és coneguda Vilanova i la Geltrú és el seu calendari festiu, i dins d'aquest, ressalta el seu Carnaval, festivitat que, tot i prohibir-se durant el règim franquista, la ciutat va reprendre a partir de la dècada dels cinquanta. Aquesta circumstància va fer que durant molts anys la ciutat fos reconeguda arreu de l'Estat per aquesta celebració de caràcter universal.

Es tracta de la tercera edició del saló, que pretén "incidir en l'estudi del carnaval així com donar a conèixer entre la població de Vilanova i els visitants tot allò que la festa dóna i pot donar de sí, tant en l'àmbit lúdic, com social o comercial", explica l'organització en un comunicat. El saló s'articula en dos apartats, el primer, dedicat a la reflexió i estudi de la festa. I aquí s'hi inclouen les unes jornades que es duran a terme dissabte 11, en què participaran Jaume Ayats, director del Museu de la Música de Barcelona i professor d'etnomusicologia, i Amadeu Carbó, educador i folklorista, amb xerrades sobre la música en el carnaval i l'actualitat del carnaval. I en el segon bloc del Saló, es presentarà comercialment tot allò que pugui implicar la celebració material de l'esdeveniment.

A més a més, l'estand del Saló exhibirà un gran mural amb una panoràmica històrica il·lustrada sobre la festa, el Carnaval de Vilanova i la Geltrú en la història 1760 / 2016, que es complementarà amb una altra exposició sobre la Festa de l'ós de les poblacions d'Arles de Tec, Prats de Molló i Sant Llorenç de Cerdans.

Podeu veure el vídeo promocional del Saló del Carnaval 2017, fent clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article