Notícia

La festa Major del Clot celebra el seu 40 aniversari

Aplecs i festes


De 3 al 19 de novembre els carrers del barri del Clot celebraran la seva festa major, les seves associacions i colles ompliran els carrers amb un plegat d'activitats al llarg de tres caps de setmana. La festa va néixer un moment d'eclosió de les llibertats, i enguany celebrarà el seu 40 aniversari. En aquest marc de llibertat i apertura van aparèixer entitats com la colla de Diables del Clot, que també celebra el seu 40è aniversari, essent la primera colla de diables de la ciutat de Barcelona.

"Som els primers, però això no ho considerem un mèrit, ens trobàvem en un moment en què es revitalitzava la cultura popular", exposa Jaume Garreta, membre dels Diables del Clot. L'entitat clourà un any d'activitats que han commemorat l'efemèride. Així, dissabte 18 de novembre, pròpiament es culminaran els actes de la colla, amb el correfoc (de 20h a 22h), que comptarà amb la presència d'altres colles de diables que ja existien quan van néixer els Diables del Clot. A més, es durà a terme l'habitual cursa de bèsties de foc (dissabte 4 de novembre a les 19h, al parc de ls Glòries), els versots (diumenge 5 de novembre, a les 13:30h, a la pl. de Valentí Almirall), en els quals serà present la situació política actual, i la característica Festa del foc (dissabte 11 de novembre 20:30h), que enguany permetrà que els assistents que vulguin, han de portar roba adequada per correfoc (roba de cotó i barret), baixin al Fossar del Parc del Clot. "Aquest és un acte molt consolidat i al qual dediquem les nostres energies i estem preparant ja actualment un espectacle, Batec, per a l'any que ve que intensificarà totes les característiques de l'espectacle: música, so, pirotècnia, projeccions en vídeo...", explica Garreta.

La Colla de Diables del Clot no durà a terme cap gran acte en commemoració del seu 40 aniversari, si bé consideren que la importància no és tant celebrar l'efemèride, si no la col·laboració que la colla manté amb els actes festius al llarg del calendari del barri del Clot. És aquest teixit cultural, que se celebra en la 40a edició de la festa Major, que comptarà amb actes tan destacats com la ballada de sardanes de la cobla Iluro, acollint diverses cobles convidades (dissabte 11 de novembre de 17.30h a 19.30h, a l'escenari fix de la festa major entre els carrers Rogent i Bassols), la cercavila de cultura popular (diumenge 12 d'octubre de 10h a 12h), o la trobada bastonera del Clot (dissabte 18 de novembre, a les 11h, l'inici del recorregut serà a la plaça de l'Oca).

Podeu consultar tot el programa de la festa major del Clot, fent clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article