Notícia

Una concentració de músics reivindica el dret a votar l'1-O

Societats musicals


Els músics de Catalunya, sigui de petita formació o de conjunts més grans (orquestres, bandes de música...), així com agrupacions corals, directors, compositors, i, en general tothom qui estigui vinculat amb la música i la llibertat, han tingut una cita latarda del dijous 28 de setembre a l'Avinguda Catedral per concentrar-se i fer allò que millor saben fer els músics: tocar per mostrar la defensa del col·lectiu pel que fa a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. Els músics s'han citat a partir de les 17h per als assajos d'un acte que es preveu començar a les 19h.

La iniciativa té la seva gestació en el marc de les detencions per a l'Operació Anubis que van motivar una resposta de rebuig en milers de persones que van sortir als carrers a reclamar els seus drets a poder exercir lliurement el seu dret de vot. A partir d'aquí s'han posat en circulació per a la xarxa un parell de webs on els músics interessats, sigui quina sigui la seva variant musical, poguessin apuntar-se i descarregar-se les partitures de les cançons que es tocaran. Pocs minuts abans de començar l'acte hi havia confirmada la presència de 2.000 músics, però els voltants de l'avinguda catedral estaven plens de gom a gom.

"M'he encarregat de l'arranjament per a banda, de les cançons, i he procurat que el col·lectiu de les societats musicals fossin coneixedores de la iniciativa", explica a Tornaveu Antoni Alburquerque, director de l'Agrupació Musical Rapitenca i director fundador de la Banda de Federacions de Catalunya. Les cançons que els músics han tocat són Sant Martí del Canigó, de Pau Casals, l'Estaca de Lluís Llach, la Santa Espina, El Cant de la Senyera i Els Segadors.

L'acte s'emmarca dins del seguit d'activitats que la cultura popular duu a terme aquests dies per defensar els drets de la ciutadania a votar en el referèndum de l'1 d'octubre.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article