Notícia

El manifest de l'associacionisme arriba a la UNESCO

Associacionisme


El manifest consensuat, en reunió el passat 23 de setembre, per representants de l'associacionisme cultural català, s'ha enviat, per part de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, a la secció del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO, i al Fòrum d'ONG acreditades, òrgan del qual l'Ens en forma part i que reuneix ONG (associacions en la seva terminologia internacional) que destaquen per la seva tasca en l'àmbit del Patrimoni Cultural immaterial. Concretament, s'ha enviat als membres del Comitè Directriu del Fòrum d'ONG.

El manifest ha estat enviat i ha rebut la resposta de suport d'un membre del Comitè del Quebec, que ha mostrat plena sintonia en el contingut del manifest.

Nascut en la reunió del Consell de l'Associacionisme Cultural (CAC)

Les 32 federacions catalanes que conformen el CAC, en una reunió dissabte 23 de setembre al centre Cultural Arts Santa Mònica, en la qual hi van assistir el conseller de Cultura, Lluís Puig, i la directora general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Àngels Blasco, van acordar un posicionament comú sobre els fets polítics esdevinguts a Catalunya durant les darreres setmanes.

Els membres del CAC, que representen més de 500.000 associats, manifesten en el posicionament el rebuig a les actuacions del Govern de l'Estat espanyol encaminades a impedir la lliure participació dels catalans en el referèndum de l'1 d'octubre. Així mateix, també s'oposa a les agressions contra "les institucions i l'autogovern i el poble de Catalunya".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article