Notícia

El Consell d'Associacions de Barcelona demana empara a l'alcaldessa per poder votar l'1-O

Associacionisme


La junta del CAB (Consell d'Associacions de Barcelona) ha demanat en un manifest empara a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per tal que faciliti l'exercici del dret a vot el proper 1 d'octubre.

Tal com indiquen fonts del CAB: "El dret a vot, en una societat democràtica i que vol viure en democràcia, és potser el dret fonamental més bàsic que té la seva ciutadania, sense el qual, la resta dels seus drets fonamentals, com a individus i com a ciutadans, queden també coartats".

Tornaveu es fa ressò d'aquest manifest que el lector trobarà, pot llegir fent clic aquí. I se suma a la iniciativa que les entitats barcelonines, ja siguin de primer, segon o tercer nivell, expressin el seu dret fonamental a votar. El canal emprat pel CAB, un manifest concís i respectuós, obre un exemple com a bona pràctica per ser seguit.

Tal com indiquen des del CAB: "La demanda s'emmarca en la legalitat internacional del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics de l'Assemblea General de les Nacions Unides i en el mandat democràtic sorgit de les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre de 2015".

[Actualització 14-09-2017]

Segons ha anunciat l'alcaldessa Ada Colau a través dels seus perfil social de Twitter, l'Ajuntament de Barcelona facilitarà la participació en el referèndum convocat l'1 d'octubre. Malgrat que no han transcendit més detalls sobre l'acord assolit entre l'Ajuntament i la Generalitat de Catalunya, Colau ha manifestat que aquest garanteix la participació en el màxim nombre de locals. 


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article