Notícia

El públic actiu, l’aposta de la Fira de Tàrrega


La Fira de Tàrrega 2017 trasllada el protagonisme des de l’escena fins al públic. Amb el lema de la participació com a bandera, arrenca una fira que enguany “vol anar més enllà i rellegir com entenem aquest concepte de participació des de l’actualitat, carregat de significats". "L’objectiu és sacsejar esguards i generar coneixement, subratllem el potencial de les arts de carrer, i ho vam fer l’any passat quan parlàvem d’interculturalitat i ho farem l’any vinent amb l’espai com a protagonista”, assegura el director artístic de la Fira, Jordi Duran, en l’escrit de benvinguda a la fira, que s’allargarà fins diumenge 10 de setembre. Serà, per tant, una fira que convida a experimentar, a actuar i a jugar. Com? Gràcies al gruix d’oferta, que inclou 476 artistes acreditats: 364 procedents de Catalunya, 65 de l'Estat espanyol i 46 d'internacionals, que a través de 52 companyies oferiran durant quatre dies 261 passis dels seus espectacles, dels quals 129 seran gratuïts i 132 de pagament. Tot plegat, distribuït entre els 23 espais d'actuació que sumen 35.000 metres quadrats d'ocupació escènica i 80.000 metres quadrats d'espais i serveis.
 
Els espectacles de teatre i dansa centren bona part del programa, però també hi ha un espai reservat a les arts visuals, el circ, la música i els titelles, que recolliran temàtiques tan variades, i relacionades amb la implicació dels ciutadans en la vida cívica, com la memòria històrica, la inclusió, la dona, i el territori. En destaca l'acció inaugural urGENTestimar de l'artista Ada Vilaró i el científic Josep Perelló. Aquesta peça inaugural, que pretén diluir les fronteres des de l'art i la ciència, tindrà una durada de 40 hores, una marató escènica amb la implicació de prop de 400 persones que començarà dijous 7 de setembre a les set del matí i culminarà l'endemà amb una acció final a un quart d'onze de la nit.
 
El programa de la Fira 2017 s’estructura en 5 seccions: Participa, on el component nuclear és la participació de la comunitat; Reclama, produccions que plantegen mirades, temes o debats tan necessaris com d’actualitat; Actua, propostes on l’espectador actiu tria i esdevé part de l’espectacle, amb l’experiència situada al centre de la creació escènica; Celebra, arts escèniques per a ser saltades, ballades, rigudes i cantades; i Juga, la Fira més lúdica, oberta a la descoberta de tallers, jocs i instal·lacions.
 
Podeu consultar tot el programa, fent clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article