Notícia

La FCACU convoca el 8è Premi Fem la Pau amb els colors de la UNESCO

Associacionisme

Seguint els criteris de les edicions anteriors, els treballs presentats han de tenir un caràcter eminentment pràctic –això significa, mostrar les bones pràctiques o projectes de l’organització candidata—i versar sobre l’eix temàtic de l’Any Unesco, enguany dedicat al Turisme Sostenible per al Desenvolupament.

Les categories contemplades en les bases reguladores són tres: una destinada als centres, associacions i clubs UNESCO, a la qual no cal presentar candidatura; una segona adreçada a les biblioteques, càtedres i escoles associades a la UNESCO; i finalment una darrera dirigida a totes les entitats que, sense formar part directa ni indirecte de la UNESCO, són afins als seus objectius. Totes les organitzacions interessades poden presentar els seus treballs fins al 30 de setembre. En la tramesa, que es canalitzarà en format pdf al correu electrònic info@fcacu-unesco.org, caldrà adjuntar la fitxa annexa a les bases (vegeu imatge). El veredicte i lliurament dels premis, reconeguts amb 200€, es realitzaran en el marc de la setmana UNESCO 2017.

La UNESCO, per una gestió responsable del turisme
La UNESCO treballa en la implementació de la Carta Mundial del Turisme Sostenible + 20, redactada l’any 1995. Juntament amb l’Organització Mundial del Turisme, promou un turisme responsable amb el seu entorn immediat i que vetlli per la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental de les comunitats on afecta. Amb aquest empeny, l’OMT intenta implementar els deu articles del Codi d’Ètic Global pel Turisme entre les 350 que en són membres.  La voluntat  de fons, aconseguir una gestió sostenible del turisme que sigui beneficiosa per tots els agents implicats: comunitat d’acollida, treballadors del sector, i els mateixos turistes. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article