Notícia

La Festa Catalana reprèn les seves actuacions

Aplecs i festesAdifolk


La festa Catalana recupera el seu programa després d’anul·lar l’actuació de dissabte 19 d’agost, amb motiu de dol pels atemptats terroristes del 17 d’agost a Barcelona i  Cambrils. Així, dissabte 26 d’agost a les 11:30h actuarà a l’avinguda de la Catedral la Colla Gegantera La Pessigolla de Valls, la Cucafera de Montblanc i el Ball de bastons de Llorenç del Penedès.
 
Aquesta és la programació que ja estava prevista d’ençà que del mes de maig es va presentar el programa d’activitats que planteja actuacions els dissabtes al matí a l’avinguda de la catedral, amb l’organització de l’Institut de Cultura de Barcelona i Barcelona Turisme i la direcció artística i coordinació d’Adifolk. “No hem mogut en el calendari totes les actuacions, ja que els grups tenen les dates compromeses. Ara bé amb l’Ajuntament ens estem plantejant allargar una setmana més el programa per tal que els grups que havien d’actuar dissabte 19 d’agost ho puguin fer”, explica Joan Gómez, president d’Adifolk.
 
El programa de la festa Catalana acaba el 18 de novembre, amb un especial d’actuacions de les entitats vinculades a la casa de la festa barcelonina, la Casa dels Entremesos. Si finalment s’optés per allargar una setmana més, podrien aleshores actuar els Gegants de l’Espluga de Francolí i els Falcons de Vilafranca, és a dir, els grups previstos per al 19 d’agost. Tot i que la data també s’haurà de consensuar amb els grups participants.
 
Un minut de silenci
 
“Reflexiones i penses ens pots passar a qualsevol de nosaltres. Però no podem deixar de fer actes perquè uns terroristes creïn aquesta sensació de terror”, afegeix Gómez que explica que en l’actuació de dissabte es dedicarà un minut de silenci a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils.
 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article