Notícia

Catifaires catalans participaran en la macrocatifa per la pau de Santiago de Compostel·la

Catifaires


Els propers dies 1, 2 i 3 de setembre, la Comissió Internacional de Catifaires d'Art Efímer, la Federació Catalana de Catifaires i la Coordinadora de Alfombristas Galegos, presentarà el projecte Catifes al Camí de Santiago, Art Efímer per la Pau del Món, patrocinat per la Axencia de Turisme de Galicia, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santiago de Compostel·la. Una manifestació artística de gran format, amb 22 catifes, el disseny de les quals tindrà forma de petxina, - símbol del "Camino" totes elles ubicades a la plaça de l'Obradoiro, formant, entre totes elles una petxina gegant composta per les 22 unitats.

Els 12 grups internacionals de diferents països i nacionalitats, compartiran el seu art amb els 8 grups gallecs. "Tots hem presentat uns dissenys inèdits que expressaran emocions I sentiments de pau I fraternitat, amb els nostres valors I la bellesa de les catifes", expressa Vicenta Pallarès, presidenta de la Federació Catalana de Catifaires.

La catifa que presentarà la Federació Catalana de Catifaires, recull els símbols de la pau, amb un disseny d'una certa dificultat i porta per títol: Som gent de pau. Hi assistiran 16 catifaires catalans provinents de les entitats: d'Acció Cívica Calderina, de Caldes de Montbui, de Cultura i Tradició de Ripollet, del Foment de Sitges i dels Catifaires de Dalt de la vila, de Badalona. També hi participen Catifaires de La Orotava, d'Elche de la Sierra, de Carrión de los Condes, de Castropol, d'Itàlia, de Sicília, de dos estats de Mèxic, d'Alemanya i de Japó, a banda dels grups gallecs, de les quatre províncies gallegues.

El dia 2 a la tarda, prop de 200 catifaires ompliran la plaça de l'Obradoiro per expressar amb el seu art, la voluntat de compartir des d'aquesta experiència la ferma defensa de la pau al món. "Amb les catifes de flors i elements naturals al bell mig de la plaça, es crearà un impacte visual tan espectacular i tan bonic, que de ben segur no deixarà a ningú indiferent. Una manera artística i acolorida de transmetre el nostre missatge per la pau", afegeix Pallarès.

El diumenge dia 3 de setembre, a peu de catifes, es farà un acte institucional per la pau, obert a tothom. Després la missa a la Catedral i seguidament es farà una recepció oficial als catifaires. Per aquests actes s'han convidat a diferents autoritats, com ara el president de la Xunta de Galícia, Aberto Núñez Feijóo, consellers de la Xunta, o a l'alcalde de Santiago, Martiño Noriega, entre d'atres.

El dinar de germanor de tots els catifaires i autoritats, serà el comiat que tancarà un cap de setmana ple d'emocions, de convivència i d'art catifaire.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article