Notícia

L'Ens, nou membre de la FOCIR

Associacionisme

La Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes és la xarxa més important de diplomàcia pública de Catalunya. Esdevé una plataforma on les entitats civils catalanes poden compartir inquietuds, possibilitats i experiències de la seva projecció exterior. L’Ens de l’Associacionisme Cultural Català hi ha estat admesa recentment com a entitat membre.

En declaracions a Tornaveu, Josep Viana recorda que la confederació “sempre ha tingut una projecció internacional”. Reconeguda com a entitat assessora del Comitè per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial l’any 2013, actualment és l’única organització que ostenta aquest privilegi. Des d’aquesta responsabilitat, ha assumit un paper de lideratge en la consolidació de l’ICH NGO Forum (Fòrum d’oenegés acreditades al Comitè del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO). Així ho acrediten l’organització d’un simposi internacional l’any 2015, i el protagonisme que actualment adquireix en l’elaboració del seu procés electoral.

El president de l’Ens qualifica com a “molt positiva” l’admissió a la FOCIR: “ens dotarà de més eines per a mostrar a la comunitat internacional els èxits del model associatiu català, que ja compta amb 160 anys d’experiència”. Viana emplaça tots els col·lectius de cultura popular a projectar-se més enllà de les fronteres catalanes. Apunta que la difusió internacional permet difondre les pràctiques culturals en plataformes polítiques no habituals i augmentar-ne el coneixement entre la població autòctona: “una campanya internacional implica la preparació de moltes activitats de difusió que ajuden a dignificar la mateixa pràctica entre la societat catalana”. Ser coneguts portes enfora per ser reconeguts portes endins.

Amb l’admissió de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, ja són 75 les entitats que formen part de la FOCIR, entre les quals el Moviment Coral Català, el Gran Orient de Catalunya, la Federació Catalana d’Associacions i Clubs Unesco i Casals de Joves de Catalunya. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article