Notícia

Festival Ésdansa: 35 anys repensant la dansa catalana

Esbarts dansaires

Una setmana per gaudir dels projectes més innovadors de la dansa d’arrel tradicional. Aquesta és l’atractiva proposta que ofereix l’ÉsDansa 2017, que tindrà lloc entre el 21 i el 27 d’agost a Les Preses. Un festival referent per tots els amants de la dansa catalana. Les entrades de la 35a edició, que alternarà exhibicions d’espectacles, tallers formatius, festes participatives i conferències d’alt interès etnològic, ja estan a la venda.  
 
Fent gala del seu caràcter eclèctic, l’Ésdansa 2017 oferirà una mostra dels espectacles més tradicionals i trencadors que es ballen a Catalunya: el ball de pagès, la jota, cants i danses del Llibre Vermell de Montserrat, però també els espectacles transgressors Acròstic i EgurRa. La participació activa del públic en la festa quedarà garantida gràcies a les companyies internacionals convidades. Totes elles –provinents de Mèxic, la República Kabardino-Balkària, Iran, Nicaragua, Guinea Bisseau i Bielorússia— participaran en l’espectacle conjunt “La nit dels 35”.
 
No serà, tanmateix, l’únic aniversari que es commemorà en aquesta edició. El Petit Ésdansa’t celebra la primera dècada de vida havent-se consolidat plenament en la programació del festival. El coreògraf, ballarí i actor Xevi Dorca oferirà formació d’alta qualitat a 70 nens sobre dansa catalana i internacional. Per poder complementar l’oferta formativa, fins ara limitada al públic infantil o adult, l’Ésdansa 2017 ofereix una nova proposta: l’ÉsDansa Jove, que impartirà classes als joves nascuts entre 1999 i 2004.
 
Aprofitant la gran concurrència d’amants de la dansa que es congreguen al municipi garrotxí –entorn els 10.000 assistents anuals –, l’ÉsDansa també es concep com una plataforma de reflexió entorn el present i futur dels esbarts. En aquesta línia, es fomentarà el contacte directe els creadors dels espectacles i el públic assistent.
 
Organitzat per el Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny, el Festival ÉsDansa compta amb la col·laboració de l’Agrupació d’Esbarts Dansaires. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article