Notícia

Música electrònica i cobla, un duet perfecte

Música tradicional


Què tenen en comú la música electrònica i la cobla? Un DJ de primer nivell, el productor nord-català Raph Dumas, que presentarà un espectacle que fusiona de manera brillant aquestes dues disciplines musicals en l'espectacle 'Coblism 2', que podrà gaudir-se en el marc del Festival Acústica de Figueres amb la col·laboració de la Cobla Sant Jordi, la més important del país. Amb aquest espectacle, que tindrà lloc el proper 1 de setembre a les 22h a la plaça de la Palmera de Figueres, servirà per a commemorar el segon centenari del naixement del músic i compositor Pep Ventura, coincidint també amb el fet que Figueres és la Capital de la Cultura Catalana 2017.

La proposta és una nova fusió de la música electrònica amb el so de la cobla. De fet, les peces són del DJ rossellonès, que va facilitar-les a diversos autors perquè les arrangessin. Alguns d'aquests arranjadors són noms tan coneguts com Carles Belda; Joan Garriga, de Dusminguet, Guillamino o Marc Sarrats, de Dijous Paella. Aquest Coblism 2 consta de 14 peces que també tindran versió en disc. Algunes de les obres al·ludeixen a motius de sardanes o música per a cobla, com una en què s'hi reconeix Puigsoliu, de Joaquim Serra. Aquest nou espectacle pot acostar la música de la cobla a un col·lectiu que fins ara l'ha descartada. A més a més, entronca amb la tasca de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona a l'hora de fusionar el seu so amb d'altres artistes i gèneres com Niño Josele, Roger Mas o Pascal Comelade.

El Festival Acústica, que se celebrarà del 31 d'agost al 3 de setembre, comptarà amb noms destacats del panorama musical català com Txarango, La Iaia, Els Amics de les Arts, Llibert Fortuny, Blaumut o Gemma Humet, entre altres.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article