Notícia

‘D’aquí estant veig una estrella’, el patrimoni musical en primer pla

Música tradicional

Cartell de luxe per a la dotzena edició de la proposta de música tradicional i popular D'aquí estant veig una estrella, cançons i tonades tradicionals a Riudaura, que acull la plaça del Gambeto d'aquest municipi de la Garrotxa els propers 28 i 29 de juliol, amb Els Tranquils i Belda&Sanjosex com a plats forts. Després de més d'una dècada del primer concert, aquest festival manté els objectius fundacionals de treballar més intensament amb els dos propòsits que van portar a l'Ajuntament de Riudaura i al Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa--Marboleny, a tirar endavant aquest projecte. D'una banda, com s'explica en un comunicat, en la línia de la difusió d'un patrimoni musical, literari, sociocultural i històric sorgit d'un treball de camp, amb els enregistraments i les transcripcions corresponents, i de l'altra, per aconseguir que aquests materials recuperin espais de difusió a la societat actual, molt diferent d'aquella que els va veure sorgir, i establir els mecanismes necessaris per transmetre's de generació en generació.

El festival comença a rodar divendres 28 al vespre, amb el Sopar de Cantadors, que en aquesta edició comptarà amb l'actuació del grup osonenc de polifonia vocal Els Tranquils, format per Ramon Manent, Andreu Coll i Manel Gost. Els tiquets pel sopar es poden adquirir al mateix Ajuntament de Riudaura al preu de 15 euros. I dissabte a les 22h tindrà lloc el tradicional concert, que enguany tindrà a l'escenari Carles Belda i Carles Sanjosé (Sanjosex), que obsequiaran els espectadors amb Càntut, un treball discogràfic on recuperen i revisen les cançons de tradició oral recollides arreu de les comarques gironines. Un projecte que ha estat reconegut amb el Premi Enderrock al millor disc folk de 2017, segons la crítica, i el premi Teresa Rebull que atorga la Fira Mediterrània.

L'aportació local com cada any vindrà de la mà dels Músics de Riudaura i de la participació d'una vintena de veïns del poble que interpretaran cançons des dels mateixos balcons de la plaça. "Aquesta participació popular és el toc que ha donat personalitat i autenticitat i que fa únic el concert D'aquí estant veig una estrella és precisament la intervenció dels propis riudaurencs en l'actualització i transmissió del seu cançoner tradicional", expliquen des de l'organització.

Més informació, fent clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article