Notícia

La Federació Catalana de Catifaires sorprèn a Bueu

Catifaires


La Federació Catalana d'Entitats Catifaires ha participat com a entitat convidada a la Festa del Carme de Bueu (Vigo) del 14 al 17 de juliol. Es tracta la festa del poble i des de fa dos anys els catifaires de la vila, Asociacion Alfombras Corpus Bueu, amb motiu a la festivitat realitzen catifes florals, i enguany han convidat a la Federació Catalana d'Entitats Catifaires que ha elaborat una catifa que ha resultat innovadora pel seu tractament de la perspectiva.

La catifa, de 10 metres de llarg per 7 d'amplada, amb el títol El Carme a la Costa Brava ha causat gran sensació entre tots els visitants i autoritats locals i de la Xunta, els quals han felicitat el treball fet. "És una catifa de gran complexitat, ja que s'ha aconseguit la il·lusió tridimensional, en mostrar una barca de Santa Cristina amb la Verge del Carme de Palamós i al darrere i, en perspectiva, el poble de Cadaqués", explica a Tornaveu Vicenta Pallarès, presidenta de la Federació Catalana d'Entitats catifaires. Aconseguir la perspectiva en una catifa de flors és complicat, ja que cal tenir en compte conceptes com el perfilat dels objectes mostrats, ja que si es pretén recrear un poble a la distància les cases del primer terme, estaran més perfilades, que les d'últim terme, ja que es vol aconseguir l'efecte de l'ull humà en concebre el paisatge.

"Hem tingut molta cura pels detalls, recreant les típiques cases blanques de Cadaqués amb clavells blancs, aconseguint que recordin la textura real de les edificacions", afegeix Vicenta, que es mostra molt satisfeta del salt que amb aquesta obra ha donat la federació. La catifa ha estat obra de 26 catifaires provinents de les associacions: ACA d'Arbúcies, ACC de Caldes de Montbui, El Casal de Mollet del Vallès, el Foment de Sitges i Cultura i Tradició de Ripollet.

La presència catalana a Bueu no s'acaba aquí, organitzada per la Federació Catalana d'Entitats Catifaires, el 14 de juliol es va inaugurar l'exposició Confluencias que reuneix obres pictòriques d'Esther Tenedor, Valentina Mammana i Sebastià Badia (1916 – 2009). Les dues primeres són destacades catifaires que també exerceixen com a pintores, pel que fa a Badia va ser un reconegut pintor de Caldes de Montbui. L'exposició es podrà veure tot el mes de juliol a la sala Domínguez Búa del poble gallec de Bueu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article