Notícia

El Som Cultura Popular 2018 mira cap a l'educació

AssociacionismeReflexió


El Som Cultura Popular és un fòrum que es farà del 25 al 28 de gener de 2018 al recinte de Fabra i Coats. Pretén fer viure la cultura popular en primera persona, explicar-la al nostre entorn més immediat i revisar-ne el fons teòric. L’èxit del primer any, amb més de 300 activitats i 13.000 participants, fa que es repeteixi enguany, sempre amb la voluntat de fomentar el coneixement i l’intercanvi entre àmbits de la cultura popular i, alhora, potenciar-ne la connexió amb el món acadèmic.
 

El Som Cultura Popular vol impulsar un autèntic trànsit d’idees i informació entre els diversos col·lectius de la cultura popular: les associacions, les entitats, el món acadèmic i els investigadors, i alhora fer-ne partícip el públic general. Els espais i les activitats seran semblants al de la primera mostra, com ara el Museu Nòmada, les fires i les mostres, les presentacions i els debats, entre més activitats.
 

Aquest segon Som Cultura Popular s’estructura entorn de tres àmbits: educació, patrimoni cultural immaterial i canvis socials. S’hi abordarà el tema de l’educació en el món de la cultura popular amb les activitats culminants del Fòrum Educació i Cultura Popular. La cultura popular i el patrimoni cultural immaterial hi seran presents amb les iniciatives, elements i pràctiques socials que formen part de les manifestacions no materials de la cultura.
 

Finalment, es parlarà de la vinculació entre la cultura popular i els processos de canvi social, especialment la gentrificació i la transformació urbana. Per això es vol analitzar el paper que fa el patrimoni cultural en els processos de transformació social, que poden esdevenir tant un camp de destrucció patrimonial com d’aparició i producció de nous relats patrimonials.
 

Les entitats que vulguin presentar propostes d’activitats ho podeu fer fins el mes de setemebre en aquest enllaç. Per a més informació: somculturapopular@gmail.com

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article