Notícia

Com implementar polítiques d'igualtat?

Associacionisme

Eulàlia Lledó i Tània Verge són les convidades en la jornada formativa Polítiques d’igualtat en els col·lectius de cultura popular, organitzada per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català. Una cita imprescindible per dotar-nos de les eines necessàries per evitar qualsevol mostra de sexisme en l’activitat quotidiana de les entitats. El curs tindrà lloc el dissabte 8 de juliol (10:00h) al Museu de les Cultures del Món (Carrer Moncada 12-14).

Doctora en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona, Lledó ha investigat profusament com visualitzar la presència femenina en diferents àmbits vitals: enciclopèdic, acadèmic, esportiu, periodístic, etcètera. La seva intervenció se centrarà en detectar aquells vicis lingüístics, moltes vegades imperceptibles, que oculten la feminitat en els continguts comunicatius. Garantir que totes les persones vinculades a l’associacionisme s’hi sentin representades implica visualitzar correctament ambdós gèneres. 

La jornada formativa també comptarà amb la presència de Tània Verge, Doctora en Ciències Polítiques a la Universitat Complutense de Madrid. Durant la seva trajectòria acadèmica, Verge s’ha dedicat a estudiar els mecanismes que faciliten o dificulten l’accés de les dones en els directius de les entitats polítiques i socials. “Quines polítiques poden aplicar-se per revertir la infrarepresentativitat de les dones en les Juntes Directives?” “Com aconseguir avançar cap a la paritat de les responsabilitats associatives?” L’autora de Dones a les institucions polítiques catalanes. El llarg camí cap a la igualtat apuntarà alguns elements claus.

Fidel a la filosofia que regeix les jornades formatives de l’Ens, tots els assistents podran manifestar els seus dubtes, incerteses o reflexions. Amb l'organització d’aquest programa, la confederació cultural ha volgut incidir en dos àmbits fonamentals en la lluita a favor de la igualtat: la manera com els col·lectius de cultura popular transmeten la realitat des d’una perspectiva de gènere, i el reflex d’aquesta transmissió esbaixiada en l'ostentació dels càrrecs de responsabilitat. Realitats que s'han considerat paral·leles, i en conseqüència, s’han volgut tractar com a unitat. 

Tots els interessats en participar de la jornada formativa us hi podeu inscriure en el correu info@ens.cat

El curs Polítiques d'igualtat en els col·lectius de cultura popular serà possible gràcies a la Diputació de Barcelona, el Museu de Cultures del Món i l'Associació de Dones Periodistes. 

Comentaris

Josep Viana Barcelona
2.
Hola Tina. Gràcies per la teva aportació. Tant debò puguis venir a la Jornada Formativa que comentem, per a contrastar idees i fer propostes. Només dir-te que en l'àmbit de la Cultura Popular i l’Associacionisme les estadístiques que coneixem mostren que en les Juntes Directives de 31 Federacions nacionals, el 70% són homes i únicament el 30% són dones. T’asseguro que hi ha moltes dones practicants en activitats culturals i associatives molt variades, i fins i tot majoritàriament. Però a l’hora dels càrrecs de responsabilitat la qüestió afluixa i no tindria que ser així. Els exemples que ens dones (ANC i CUP), són recents, singulars i en un context molt concret. Ja ens està bé que hi participin les dones i que siguin dirigents. Però extrapolar això a tot l’àmbit de la societat i de l’associacionisme crec que, si més no, és una exageració. Per això fem aquesta Jornada, per intentar donar eines i propostes per a què sigui normal i equitativa la presència de les dones en tots el àmbits de responsabilitat de les associacions culturals. T’esperem. Salutacions cordials. Josep Viana
tina Barcelona
1.
Tot això seria molc bonic si no fos que és absolutament mentida. Això de "Quines polítiques poden aplicar-se per revertir la infrarepresentativitat de les dones en les Juntes Directives?" és fals.
En general a la majoria d'entitats i partits hi ha menys dones que homes, perquè no som iguals al 100%. Hi ha entitats on les dones hi son molt majoritàries i altres activitats on també hi son molt majoritàries. I homes i dones es posen a les entitats i activitats que volen. Lliurament.
I no passa res. En una entitat on el 70% son dones probablement el 80 o 90% dels directius son dones i en una entitat on el 25% son dones probablement el 40 o 50% dels directius seran dones.
Aquesta és la realitat actual. Si un fa números ho pot comprovar de moltes maneres. A l'ANC les candidates al secretariat eren el 30% i molts les han votat només perquè eren dones i el resultat és que el 50% del secretariat son dones. A la CUP passa el mateix, un 35% de militants dones però un 50% de càrrecs dones. Al PSC igual del 30% de militants dones es passa al 50% de dirigents dones. Però les misàndries menteixen i diuen que és el contrari.
Voleu comprovar qui te la raó? qui us ensenyi els números comprovables. Aquí en teniu.
http://bit.ly/2fnhwKW
http://bit.ly/2eMM3Wy

Comenta aquest article