Notícia

Tot a punt per al Festival Internacional de Música de Cantonigròs

Cant coral


El Festival Internacional de Música de Cantonigròs torna a rodar. I ja van 35 anys carregats de cultura i agermanament dels pobles, en què grups vinguts d’arreu del món certifiquen que, malgrat tots els matisos, la dansa ens converteix en un sol poble. El Festival se celebrarà al Teatre L’Atlàntida de Vic entre el 13 i el 16 de juliol, i com cada any, contempla una gran competició i exhibició de música coral per a cors de veus mixtes, cors de veus iguals femenines, cors infantils, cors de música popular i danses populars. Els grups s'hauran d'inscriure a la categoria en la qual volen participar competint amb els altres grups inscrits, i també prendran part en algun dels concerts que diàriament se celebraran al final de la jornada. 
 
En l’edició d’enguany hi participen grups provinents de setze països d’arreu del món, a més de grups de Catalunya i d’Espanya. Entre aquests països hi ha representants de l’Argentina, Bulgària, el Canadà, Israel, Malàisia, Moldàvia i la Xina. Tots els actes es duran a terme al Teatre Atlàntida de Vic, entre els dies 13 i 16 de juliol.
 
Més de tres dècades de bagatge
 
A l'Associació Festival Internacional de Música de Cantonigròs l’avala una trajectòria de més de tres dècades organitzant aquest esdeveniment, en concret, des de l’any 1983. Basat en la competició i exhibició de música coral mixta, veus iguals femenines, cors infantils  i danses populars d'arreu del món, s’estructura en competicions de diferents categories, sense oblidar que l’objectiu final no és la competitivitat, sinó “l'enfortiment dels llaços d'amistat entre tots els països de la Terra, l'esperança de pau i convivència de totes les nacions”, explica l’organització. Durant els dies del certamen, més de 400 voluntaris treballen en l'organització, així com unes 800 famílies d'una trentena de pobles de l'entorn de Cantonigròs ofereixen les seves cases per hostatjar els participants. El Festival, segons les seves possibilitats, preveu que tots els grups vinguts de fora de Catalunya convisquin tant com sigui possible amb la gent dels pobles, participant en les seves activitats i estil de viure.

Podeu consultar el programa del festival, fent clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article