Notícia

Mesclat i la Cobla Catalana dels Sons Essencials tanquen el 30è Tradicionàrius

Música tradicional

Agrupa dues referències de l’escena musical catalana, afegeixi-hi la cloenda del festival de música tradicional més conegut en l’àmbit nacional, emmarca-ho en la celebració de la nit més màgica de l’any, i la recepta ha de ser forçosament deliciosa. Aquest és el suculent plat que oferirà l’actuació conjunta de la Cobla Catalana dels Sons Essencials i Mesclat, durant la revetlla de Sant Joan (21:00h), en la cloenda de la trentena edició del Tradicionàrius.

La gracienca plaça del Sol, escenari de l’actuació, també acollirà l’encesa de la Foguera amb la Flama del Canigó. Marcel Casellas, únic membre de les dues formacions, explica a Tornaveu que “tot i que  Mesclatni la Cobla Catalana dels Sons Essencials estan carregats de contingut ideològic, i no necessiten excuses per reivindicar la catalanitat de les seves formacions, serà un plaer per a ells tocar en aquest marc”.

Malgrat encaminar-se per apostes musicals diferents, Mesclat i la Cobla Catalana dels Sons Essencials comparteixen la voluntat de casar les melodies genuïnament catalanes amb els gèneres musicals moderns (rock, rumba, jazz, etcètera). Aconseguir que els catalans es retrobin amb les seves arrels musicals sense renunciar a les sonoritats contemporànies. L’espectacle conjunt, que ha estat prèviament presentat a Girona, Lleida, Olesa de Montserrat i Terrassa, s’estructura en tres parts. Mentre que en les dues primeres interpreten separadament les cançons més conegudes dels seus treballs, en la tercera - i més extensa - es fusiona el so de la cobla i el del pop-rock característics de les bandes.

Per commemorar el trentè aniversari del Festival, el Tradicionàrius ha ofert una programació més àmplia i diversa. El concert de Mesclat i la Cobla Catalana dels Sons Essencials posarà el punt final a sis mesos d’actuacions (el doble de l’habitual) que han rebut una gran acollida per part del públic. Entre altres artistes de renom,  s’ha pogut gaudir del talent de Martin Carthy & Ruper Ordorika, Rosa Zaragoza, Criatures, Maria del Mar Bonet o Derrumband. Música a banda, el XXX Tradicionàrius també ha presentat el llibre “El Grup de Folk. Crònica d’un esclat”, i ha acollit exposicions sobre els 25 dels foguerons de Sa Pobla a Gràcia i les ordenacions barcelonines del Carnaval.  

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article