Notícia

La primera Vikimarató de frases fetes i dites populars

Patrimoni Immaterial


Les noves tecnologies han revolucionat la nostra manera de conèixer i difondre coneixements, i s'han convertit també en una eina que facilita la difusió d'informació en la nostra llengua arreu del món. I si hi ha un projecte col·laboratiu d'intercanvi de coneixements per excel·lència, és la Vikipèdia.

És en aquest context que la primera Vikimarató dedicada exclusivament a citacions, frases fetes i dites populars pren rellevància. Serà el proper 29 de juny, de 10h a 18h al Centre de Documentació de Cultura Popular (Edifici de la Filmoteca, Barcelona), i està organitzada per l'associació Amical Wikimedia amb la col·laboració de la mateixa Direcció General del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Associació Cultural Joan Amades. La jornada tindrà com a objectiu que els assistents introdueixin col·laborativament refranys i dites populars recollides a les obres bibliogràfiques del centre. Entre aquests volums s'hi trobaran, entre altres, el Costumari Català de Joan Amades i diversos fons reservats. Per tant, pretén fer visible Viquidites com un espai referent en la visibilització del patrimoni etnolingüístic a la xarxa de manera estructurada, i donar a conèixer aquestes obres preservades en diversos espais públics.

El president de l'Associació Cultural Joan Amades, Gustau Molas, explica a Tornaveu que "ens sembla una gran iniciativa i esperem que tingui un gran ressò, perquè és una oportunitat magnífica per difondre el coneixement sobre Joan Amades a través d'Internet, d'alguna manera universalitzem el seu llegat, que pot arribar a tot arreu, i el socialitzem". En aquest sentit, Molas celebra que l'associació Amical Wikimedia hagi pensat en l'associació que presideix, perquè "Amades és encara un personatge força desconegut, i per tant, tot el que serveixi per impulsar la seva tasca és alhora un reconeixement a la nostra entitat".

Cal tenir en compte que és necessària la inscripció a comunicacio@wikimedia.cat i només cal dur portàtil o tauleta.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article