Notícia

El Festival Internacional de Música Popular Tradicional més transversal

Música tradicional

 

La maquinària està a punt. Entre el 16 i el 18 de juny, Vilanova i la Geltrú es converteix novament, i ja van 37 edicions, en l'epicentre de la música popular tradicional més internacional amb el FIMPT, que segons el seu director artístic, Jordi Paulí, enguany viurà "un renaixement", perquè l'organització, l'ajuntament d'aquesta població, es planteja fer un salt qualitatiu en el posicionament nacional i internacional del festival. De fet, el pressupost d'aquesta edició ha passat dels 30.000 euros del 2016 als 50.000 del 2017, fet que demostra la voluntat de donar-li una gran empenta, gràcies a l'increment de les aportacions de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat. 

Justament amb la voluntat d’omplir de públic aquest festival de carrer, la plaça del Port se suma com a escenari principal, evitant els problemes derivats de les restriccions de la normativa de sorolls que hi ha la plaça de la Vila. Amb tot, aquest espai es mantindrà per als concerts de més petit format i de caire més íntim, “perquè recuperar-la com a punt neuràlgic va ser un encert l’any passat”, ha explicat l’organització en la presentació del Festival, que referma la seva aposta “per fomentar els artistes nacionals i consolidar un públic familiar i transversal”.

Algunes de les actuacions destacades del Festival seran les de la banda Boban Markovic Orkestar, liderada pel virtuós trompetista serbi, conegut per actuar a diverses pel·lícules d’Emir Kusturica, que serà el cap de cartell d’aquesta edició. Una proposta carregada d’energia i vitalitat, purament balcànica, i amb un directe imponent. “Una aposta segura”, afirma el director artístic.

Per altra banda, el cantant, guitarrista i ànima del grup Sanjosex, Carles Sanjosé, i l’acordionista diatònic Carles Belda, obriran el 37è FIMPT amb la seva versió del ‘Passeig del Carme’ de Pere Tàpias, tal com van fer Toti Soler, Elisabet Raspall i Jordi Paulí, Gemma Humet i Carles Dènia a les darreres edicions del festival. Belda i Sanjosé presentaran ‘Càntut’, un projecte que recupera cançons i músiques dels avis i àvies de les comarques de Girona.
 
Radio Cos, Jordi Molina Septet, Monsieur Domani i Papa Orbe y Los Turpiales Sabaneros actuaran al nou escenari central, ubicat a la Plaça del Port, on també actuarà Boban Markovic Orkestar, cap de cartell de la 37a edició del FIMPT. Els gallecs Radio Cos, liderats per Xurxo Fernandes i Quique Peó, presentaran el seu nou treball “Pasatempo”, un disc que aconsegueix aglutinar les cultures amb les quals han mantingut contacte després de deu anys recorrent escenaris a Bèlgica, Anglaterra, Escòcia, Bretanya i Galícia, transmetent la seva manera d’entendre la música tradicional.


Seguint amb la idea d’arribar a un ampli ventall de públic, els concerts del 37è FIMPT destaquen per la seva diversitat i qualitat, posant l’accent en la música i els músics del país però sense renunciar a la seva característica fundacional d’internacionalitat.
 
Consulteu aquí els horaris dels concerts 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article